Plăcerile vieţii, Seducţie — iulie 18, 2013 at 19:30

Kama Sutra… sau modalitatea de a atinge absolutul

by

kama sutraPlacerile, spunea Vatsyayana, sunt “la fel de trebuincioase pentru bunastarea trupului ca si mancarea si, de aceea, cerute in aceeasi masura.”

Despre Kama Sutra

Departe de a fi numai o acrobatie sexuala, Kama Sutra, codifica pasiune, ofera lumii moderne viziunea unei senzualitati fara tabuuri, asigura fiecarui individ dreptul la sex si demonstreaza ca sexul este o arta rafinata.

Intre secolele I si al IV-lea d.Hr., in Benares, inteleptul Shari Vatsyayana, a consemnat in scris tot ce a putut gasi despre practicile sexuale ale compatriotilor sai, alcatuind un amanuntit ghid al etichetei sexuale, intitulat Kama Sutra. Opera lui este mai degraba un tratat decat o carte de citit inainte de culcare. Dar este o carte de noptiera!

Inteleptul si-a dedicat cartea zeitei de la care se revarsa tot extazul. Kama Sutra oglindeste lumea privilegiata in care a trait Vatsyayana, o lume saturata de indolenta, lux si intrigi. Principalul tel al castelor instarite din societatea indiana era cautarea placerii, obsesiile ei numindu-se seductie si sex. Curajosul brahman, a fost fara indoiala un om plin de bun simt si de umor.

Experientele care transcend timpul si spatiul din Kama Sutra aduc o fericire si o implinire profunda, care aseaza problemele vietii cotidiene intr-o noua perspectiva. Lucrarea descrie numeroase tipuri de uniuni sexuale, in functie de talia celor doi parteneri, de intensitatea dorintei, de timpul dedicat iubirii.

Tipuri de barbati si femei in viziunea Kama Sutra

In viziunea autorului Kama Sutra, exista trei tipuri de barbati – cai, iepuri si tauri si trei tipuri de femei-replica: antilope, iepe si elefantele. Combinatile sexuale intre cele trei tipuri pot duce la un amor superior, inegal in raport cu nivelul de compatibiltate sau chiar violent.

Pozitii sexuale in Kama Sutra

Pozitiile amoroase prezentate in secventele fotografice originale si descrise in miniaturi indiene in Kama Sutra sunt toate inspirate din Yoga.

Sfaturile lui Vatsyayana nu se refera numai la pozitii erotice, acestora fiindu-le consacrat numai un capitol din cele sapte cate are tratatul.

pozitii 1

Cele mai comune pozitii sexuale Kama Sutra: pozitia Lingurita, pozitia Antilopa, pozitia Corp la corp, pozitia Lotus, pozitia Copacul, pozitia Fluturele, pozitia Capra, pozitia 69, pozitia Curtezana, pozitia Lenesului, pozitia Ancora, pozitia Sclava, pozitia Amazoanei, pozitia Misionarul Rasturnat, pozitia Roaba.

pozitii 2

Kama Sutra si problemele de cuplu

Restul capitolelor sint destinate casatoriei si raportului dintre barbat si femeie inainte de casatorie, un alt capitol cuprinde informatii despre stimularea si cresterea dorintei sexuale cu ajutorul unor retete naturiste prescrise de medicina populara, si nu in ultimul rand un alt capitol este dedicat, in mod special, amantilor.

Kama Sutra abordeaza subiecte care au preocupat dintotdeauna cuplurile. Se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si vorbeste cu lejeritate, fara insa a fi vulgar, despre dimensiunile penisului si vaginului ca element al armoniei sexuale, despre rolul imaginatiei partenerilor pentru obtinerea placerii sexuale sau despre intensitatea dorintei. Sugereaza variante de imbratisari, de sarutari si chiar exclamari pentru a “anunta” venirea orgasmului.

pozitii 3

In Kama Sutra nu sunt uitate sexul oral si anal, fantasmele, insa nu sunt mentionate practicile homosexuale decit in masura in care pot fi o cale de acces la placerea sexuala.

Vatsyayana se adreseaza in mod special barbatului intr-un capitol special din Kama Sutra si pune mare accent pe pudoare. Femeia nu trebuie sa faca avansuri barbatului iar cel ce si-a ales ca sotie o femeie virgina este sfatuit sa aiba rabdare macar trei zile, pana sa-i propuna miresei lui pozitii sofisticate de a face dragoste pentru a se acomoda cu sexul si pentru a nu-i produce repulsie.

Kama Sutra si actul sexual

Traditia antica hindusa recomanda ca, in momentul in care un barbat cheama o femeie in camera sa, totul sa fie pregatit cum se cuvine, decorata cu flori si parfumata cu esente. Barbatul cere femeii sa se aseze alaturi de el si incepe sa o mangaie prima data pe par, apoi pe bratele goale, atingandu-i pentru inceput doar sanii.

In alta ordine de idei, Kama Sutra spune: “Barbatul este cel care trebuie sa conduca jocul. Dar dragostea este un raport de forte fluctuante bazat pe atacuri si contraatacuri. Iubirea seamana cu o batalie, asa ca exista si femei care preiau fraiele , pentru a hrani curiozitatea masculului sau pentru placere”.

6Trebuie si putina violenta, aceea a unghiilor care se infig in carnea partenerului, a muscaturilor usoare si atat de incitante. Totul este posibil dar nu si permis, asa ca nu trebuie muscata o femeie maritata.

Iar la capitolul pozitii, nu exista nici un fel de interdictii. De la pozitia “cui” la “lotus cu o mie de petale” pana la faimoasa “indirani” sau “pozitia vacii”, care impune mult antrenament, agilitate si gust pentru aventura extrema, toate fanteziile sunt permise.

Femeia ideala, “Padmini”, in descrierea sincera a lui Vatsyayana este: “Ochii-i sunt stralucitori si frumosi ca globii de ciuta. Sanu-i este tare, plin si ridicat. Yonii ii seamana cu bobocul deschis de lotus, iar samanta dragostei sale este parfumata, ca si crinul ce abia s-a desfacut. Merge cu portul ca de lebada, iar graiul ii este jos si melodios…”.

Excitatia barbatului este violenta, in timp ce placerea femeii este complexa, imposibil de definit. “In dragoste, comportamentul femeii contravine logicii masculine”, spune Kama Sutra.

India antica a sacralizat dragostea fizica, transformand-o intr-o cale de a accede la absolut pentru ca sexul inseamna satisfactia tuturor celor cinci simturi si a sufletului. Tratatul demonstreaza ca sexul este o arta rafinata, care nu trebuie sa includa nimic vulgar sau trivial.

kamasutra

Absenta totala a oricarui simt de vinovatie trupeasca sau de pacat este, probabil, cel mai important mesaj pe care il putem primi de la Kama Sutra.

Nevroza, nefericirea sau pozitia refractara fata de sex nu sunt singurele rele nascocite de cei care si-ar dori sa credem ca sexul este sinonim cu pacatul. Torentul sexualitatii este prea puternic: cei ce il vor stavilit, in fapt, il damneaza. Marchizul de Sade a scris: “M-am convins ca numai prin viciu poate fi capabil omul de a trai acest fior moral si fizic ce este izvorul celei mai delicioase voluptati.”

In concluzie, sexul elibereaza si asculta instinctele…

Sursa: Ele.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page