Politica, Politici europene — aprilie 10, 2013 at 13:59

Județul Călărași primește sprijin financiar prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013

by

 Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Graniţa România-Bulgaria care asigură atât Secretariatul Tehnic Comun pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, precum și Controlul de Prim Nivel pentru beneficiarii români ai Programului, continuă seria de acțiuni menite să susțină implementarea Programului, prin efectuarea unor vizite la fața locului pentru proiectele care s-au aflat pe lista de rezervă precum și semnarea de noi contracte de finanțare în cadrul Programului.În data de 8 aprilie 2013, la sediul Primăriei Roseți din județul Călărași, reprezentanții BRCT Călăraşi au organizat vizita la fața locului pentru proiectul 

sprijin financiar prin Programul de Cooperare TransfrontalierăDezvoltarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Roseți, județul Călărași – Municipalitatea Silistra”, proiect depus în cadrul Axei Prioritare 1: Infrastructură. Această vizită reprezintă o primă etapă în procesul de pregătire a contractelor pentru finanțarea operațiunii, BRCT Călărași având atribuții delegate în acest domeniu.
Proiectul ce urmează a fi implementat de comuna Roseți, în calitate de partener lider, alături de Municipalitatea Silistra din Bulgaria are un buget total de 8 milioane de euro. Proiectul se va concretiza în 25 de km de drum sprijin financiar prin Programul de Cooperare Transfrontalieră 1
reabilitați – 26 de străzi cu o lungime totală de 14 km din comuna Roseți și 11 km de drum pe partea bulgară. Obiectivul specific al proiectului vizează creșterea accesibilității în regiune prin îmbunătățirea calității tronsoanelor de drumuri, parte a rețelei transfrontaliere de transport Călărași – Silistra.
În data de 9 aprilie 2013, la sediul BRCT Călărași, primarul municipiului Călărași, domnul Daniel Ştefan Drăgulin, a semnat sprijin financiar prin Programul de Cooperare Transfrontalieră 3contractul pentru finanțarea proiectuluiAcces curat în zona transfrontalieră Călărași-Silistra”. Cu un buget total de un million de euro, proiectul va fi implementat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrică din București, în calitate de partener lider, alături de Primăria Călărași, Municipalitatea Silistra, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare din România, Universitatea din Ruse “Angel Kanchev” și Asociația Municipalităților Riverane Dunării “Dunărea”, Belene. Pornind de la nevoia de îmbunătățire a transportului în zona transfrontalieră Călărași-Silistra, proiectul își propune îmbunătățirea accesibilității în această zonă prin promovarea unui transport rutier și fluvial nepoluant și eficient energetic. Se vor realiza două studii, unul pentru dezvoltarea  sistemului comun de transport rutier și fluvial, iar cel de-al doilea  privind posibilitățile de a folosi energia “curată” pentru acest sistem.

Pentru informaţii suplimentare privind Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, vă invităm să accesați pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu.  

 

foto4,art presa_____________________________________________________________
www.cbcromaniabulgaria.eu
Investim în viitorul tău!
Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Dezvoltare Regională

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page