Dezvoltare durabilă, IMM şi Afaceri — noiembrie 10, 2018 at 18:59

Județul Călărași are nevoie de un parteneriat pentru dezvoltare, iar Clujul este soluția cea mai bună

by

Clusterul Cluj IT are expertiză și disponibilitate.

Vineri, 9  noiembrie 2018, am avut o discutie consistenta, interesanta și productiva cu oameni valorosi din conducerea Clusterului Cluj IT: prof.dr.ec.dr.ing. Stelian Brad-presedinte Cluj IT ,Daniel Homodorean-vicepreședinte, Paulina Mitrea-liderul grupului de lucru Brained City, Andrei Kelemen-director executiv, Diana Campian -asistent manager și reprezentanti ai mediului privat local Erik Barna, Mananging Partener -Life is Hard Work Soft, Mircea Patachi -CEO Unloq&Clym, Irsay Miklos – Mananging Partener Telezimex, Laura Vegh specialist in securitate informatica Unloq&Clym

O delegație alcătuită din doi consilieri de la Direcția de Dezvoltare a Consiliului Județean, Aur Andreescu și Cristian Gavrila și Nicolae Ghedzira -expert in dezvoltare rurala Gal Valea Mostiștei și Nelu Balasa Președintele Consiliului Local Al  Întreprinderilor Mici și Mijlocii Calarasi, a avut onoarea și privilegiul sa fie primită in Panteonul celei mai interesante experiențe, construcții instituționale pentru dezvoltare din România, Clusterul Inovativ Cluj IT.

Urmarea a mai multor inițiative ale Consiliului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Calarasi pentru promovarea și implementarea conceptului de Smart-City  întâlnirea este una dintre cele mai fructuoase demersuri pentru a iniția un parteneriat care sa promoveze paradigma Smart-City, Brained City in județul Calarasi, prin viziunea, ideile, soluțiile, activitatile și bunele practici, cât și elaborarea unei strategii care sa plece de la discuțiile consistente cu stekholderii locali și care sa consolideze partenerii locali din județul Calarasi, intr-o abordare integrată a dezvoltării comunitare, creșterea  nivelului de trai și a calității vieții.

Comunitățile din județul Calarasi au nevoie de suportul științific și tehnologic al Clujului și am găsit la profesorul Stelian Brad deschiderea si disponibilitatea pentru sprijin, am simțit dorința profesoarei Paulina Mitrea și a grupului Brain City de a dezvolta parteneriate cu stakeholderii din Calarasi.

Am convenit desfășurarea la Calarasi in luna februarie a unor workshopuri cu participarea liderilor comunitatilor călărășene și workshopuri tematice pentru administrație, învățământ, sănătate, mobilitate urbană, energie, agricultura, start-upuri s.a.m.d, in care companii clujene și Clusterul IT Cluj sa împărtășească expertiza și soluțiile de la Cluj și sa stabilească parteneriate B2B. In acest proces un rol important îl au autoritățile locale. Este important suportul public prin finanțarea unor politici publice care sa susțină un proces integrat de implementare a viziunii Brained Cities.

A fost invocata necesitatea înființării la Calarasi a unui Digital Inovation Hub după modelul, Digital Inovation Hub, păstrând proporțiile, proiect pe care Cluster IT Cluj îl are in vedere.

Cluj IT Cluster este o asociatie de tip cluster inovativ infiintata in octombrie 2012, care numara in prezent 59 de membri: peste 40 de companiile IT cu mii de angajati si o cifra de afaceri cumulata de peste 100 milioane euro, universitati si institute de cercetare, organizatii catalizator si institutii publice, inclusiv Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj. Initiativa de business, clusterul urmareste cresterea competitivitatii sectorului IT si a vizibilitatii industriei IT romanesti, precum si pozitionarea Clujului ca un hub digital regional inovator.

Nelu Balasa, Președinte Consiliul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Calarasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page