Politica, Politica naţională — mai 21, 2014 at 23:45

Joe BIDEN: Probabil mă ascultă şi viitorul preşedinte al României. E nevoie de politicieni care să înţeleagă ca Guvernul există să servească oamenii, nu invers

by

JOE BIDEN: -Exista diferente politice, dar un lucru care leaga toti romanii e faptul ca toti sunt in favoarea democratiei, intr-un stat de drept.

joe biden-Multumesc societatii civile pentru ca incearca sa creeze o societate cu demnitate.

-Valoarea cea mai importanta este o societate transparenta, libera, unde coruptia e considerata un dusman

– Trupele americane sunt onorate sa se afle alaturi de cele romane in Afganistan

-Romania, in cadrul Art. 5, si-a facut o datorie sacra in ochii presedintelui Obama si in ai mei.

-Asa cum a spus presedintele Obama, natiunile din NATO nu sunt niciodata singure, ne ajutam si ne protejam unii pe altii.

-Noi nu spunem ce poate face America pentru Romania, ci ce putem face impreuna.

-Romania a facut o calatorie foarte importanta de la o tara captiva devenind acum un aliat NATO

-Coruptia este doar o alta forma de tiranie, un pericol prezent nu doar pentru economie, ci si pentru securitatea nationala.

-Exista tari care exploateaza coruptia pentru a putea exercita influente nefaste si sa submineze independenta tarilor inconjuratoare.

-Coruptia a devenit un elemente de politica externa pentru unele tari. Am vazut asta de curand in Ucraina, 15 ani de coruptie au subminat sistemul de institutii militari, capacitatea tarii de a se apara

-Multi dintre dumneavoastra ati luptat pentru eliminarea coruptiei, si va aplaud pentru asta, Romania a avut realizari semnificative

-DNA si-a stabilit independenta, a trimis o mie de cazuri in fata justitiei anul trecuti, ANI peste 6000 de cazuri de incompatibilitate. Sunt lucruri care mai trebuie facute.

-Nu e de mirare ca institutiile dumneavoastra anticorupotie sunt cotate ca fiind cele mai de incredere pentru Romania

-Coruptia e o problema grea si complexa in orice tara, dar poate fi rezolvata

-Indemnul meu este sa faceti pasi inainte, cereti institutiilor judiciare sa fie libere de influenta politica, sa insistati ca nimeni nu e deasupra legii.

– E nevoie de politicieni care sa inteleaga ca Guvernul exista sa serveasca oamenii nu invers, si e nevoie de o presa independenta, care nu depinde de nimeni

-Guvernele trebuie sa fie puternice si sa lupte impotriva coruptiei, guvernul Romaniei face un progres deosebit, poporul Romaniei e in progres.

-Nu imi pot imagina o Europa completa, libera, fara o Romanie puternica si independenta

-Cu cat sunteti mai puternici cu atat sunteti mai independenti

Vicepreşedintele SUA a avut de dimineaţă o întrevedere tete-a-tete cu Traian Băsescu, urmată de discuţii în plenul celor două delegaţii şi de o declaraţie comună de presă.

Joe Biden se va întâlni apoi şi cu premierul Victor Ponta.

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale vizitei va fi întâlnirea cu societatea civilă şi alocuţiunea pe care o va rosti cu această ocazie la Palatul Cotroceni. În Sala Unirii vor fi prezente în jur de 250 de personalităţi din societatea civilă, justiţie şi politică invitate direct de partea americană. Este aşteptat ca unul dinspre subiectele despre care va vorbi este lupta împotriva corupţiei şi încurajarea reformelor şi instituţiilor din justiţie, notează  TVR.

La Palatul cotroceni au sosit, pentru a asista la discursul oficialului american, guvernatorul BNR Mugur Isarescu, seful SIE Teodor Melescanu si seful SRI George Maior, presedintele CCR Augustin Zegrean, procurorul general Tiberiu Nitu si procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi, vicepremierii Daniel Constantin si Kelemen Hunor, ministrul de Interne Gabriel Oprea si ministrul Justitiei Robert Cazanciuc. Este asteptat si premierul Victor Ponta.

La discurs mai asista presedintele PDL vasile Blaga, liderul PNL Crin Antonescu si presedinte formatiunii Forta Civica Mihai Razvan Ungureanu, precum si reprezentanti ai societatii civile.

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a sosit pe  20 mai, marţi după-amiază, la Bucureşti, dar întâlnirile oficiale încep astăzi la Palatul Cotroceni.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page