Editoriale, People-Passion-Performance — decembrie 15, 2017 at 14:47

Jimmy Stănescu: Talentul și sensibilitatea artistului dau frumuseţea lucrărilor

by

Tot sub genericul ”People-Passion Performance”, de data aceasta un artist călărășean, Jimmy Stănescu. Și el face parte din categoria artiștilor care au donat cu generozitate lucrările lor pentru a face un gest minunat pentru zece tineri extraordinari, un gest care declanșează o undă de energie nobilă, care va genera cu siguranță alte fapte bune.

A face un gest frumos și nobil pentru un semen de-al tău , este paradoxal dar și splendid totodată pentru că, să faci bine altuia înseamnă să îți faci ție cel mai mare bine posibil într-o viață de om: Dai sens și noblețe mersului atât de grăbit pe acest pământ!

Jimmy Stănescu este fiul prozatorului Petre Stănescu, și este membru al Cenaclului Artistic – Literar Phoenix.  Chiar dacă este un artist plastic, preocupările și activitățile sale artistice cuprind aria poeziei moderne, cât și creația de grafică de carte.

A studiat artele în cadrul Școlii Populare de Artă, cu maestru Corneliu Ratcu, iar stilurile pe care Jimmy Stănescu le abordează  sunt diferite și își folosește îndemânarea și talentul atât la lucrările în ulei, acrilice, cât și la cele în acuarelă, tuș, cărbune sau pastel.

A participat cu operele sale la numeroase saloane de pictură și grafică. Lucrările sale sunt excepționale, mai ales prin mânuirea tehnicii acuarelei. Se exprimă în alb și negru, dar îi place foarte mult și culoarea, lucrează mai mult în zona portretului dar și a caricaturii cu efecte picturale, prin accentele pe care Jimmy Stănescu le conferă lucrărilor sale. A fost prezent și la două saloane de caricatură, pentru că de curând și-a descoperit și preocuparea în executarea caricaturilor.

Este un iubitor al peisajului pe care îl imortalizează nu numai în tablouri, ci şi în fotografii ce evidenţiază pasiunea sa pentru imagine, cât și a florilor și a nudul feminin, care ocupă o pondere importantă în tablourile lui Jimmy Stănescu. Cele mai numeroase sunt crochiurile, realizate astfel încât să obţină starea efemeră de o clipă a modelului.

Jimmy Stănescu se află acum într-un punct important al experienţei plastice, când simte nevoia de a creea mai mult şi de a-şi diversifica tematica.

Multumesc!

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page