Dezvoltare rurală — august 27, 2015 at 15:19

Jean Valvis discută vânzarea Dorna Agri, cu 8.000 de hectare în Călăraşi

by

Autori: Cristina Rosca Ioan Dornescu

Firma lui Jean Valvis plăteşte o redevenţă de 430 de kilograme de grâu/hectar anual, suma variind în funcţie de preţul grâului

Omul de afaceri Jean Valvis poartă discuţii pentru vânzarea parţială sau totală a businessului Dorna Agri, fermă care administrează 7.000-8.000 de hectare de teren agricol din judeţul Călăraşi, potrivit mai multor surse din piaţă.

Businessul din agricultură al antreprenorului elveţian de origine greacă este unul colateral, ca şi cel din energie, Valvis pariind puternic în ultimii ani pe apa minerală Aqua Carpatica şi pe vinurile de Sâmbureşti.

Astfel, dacă despre acestea din urmă Valvis a declarat în repetate rânduri că sunt businessuri de suflet, pe care doreşte să le lase moştenire familiei, despre businessul din agricultură nu a vorbit şi nu a prezentat planuri de viitor. Contactat de ZF, el nu a dorit să comenteze informaţiile.

Omul de afaceri nu ar fi de altfel la prima vânzare, el fiind cunoscut în piaţă pentru că a creat şi apoi a vândut brandurile Dorna (apă minerală) către gigantul Coca-Cola şi LaDorna (lactate) către francezii de la Lactalis, în urma celor două exit-uri obţinând peste 100 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.08.2015

sursa : www.zf.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page