Familie, Lifestyle — mai 19, 2014 at 14:30

Izvor de Energie din sucuri din fructe şi legume crude. Reţete sucuri naturale

by

Alimentele cu cel mai ridicat potenţial de energie electrică şi cea mai mare încărcătură nutritivă de pe planetă sunt fructele, legumele, plantele medicinale, algele, nucile şi seminţele proaspete, în stare crudă. Acestea sunt alimentele cele mai adecvate pentru organismul uman. Este esenţial ca dieta să fie formată, în proporţie de 80%, din fructe şi legume proaspete, pârguite şi în stare crudă. Aceste produse naturale sunt purtătoare ale forţei vitale. Ele sunt încărcate de energie, enzime, vitamine, minerale (săruri tisulare), aminoacizi, antioxidanţi, zaharuri simple, apă, electricitate şi multe altele. Cu toate acestea, deoarece oamenii aparţin speciei frugivorelor, fructele şi nucile sunt cele mai adecvate pentru consumul alimentar. Reţineţi: tractul gastrointestinal al omului este de douăsprezece ori mai lung decât coloana vertebrală, în timp ce tractul gastrointestinal al erbivorelor este de treizeci de ori mai lung decât coloana lor vertebrală. De asemenea, erbivorele au stomacul format din mai multe camere, deoarece fibrele vegetale sunt mult mai greu de descompus decât fibrele din fructe.

sucuri naturaleFibra din fructe este cea mai uşor digerabilă de tractul gastrointestinal uman, ceea ce menţine pereţii intestinali în stare de curăţenie. Deoarece încărcătura energetică a fructelor este cu mult superioară celei din legume, puterea de susţinere a sistemului nervos este mult mai mare. De asemenea, fibra fructelor are capacitatea de a amplifica peristaltismul intestinal. Pe de altă parte, legumele au un conţinut mai mare de minerale, clorofilă şi aminoacizi, o combinaţie excepţională în reconstrucţia unui organism epuizat. Aţi observat probabil că, cu mult înainte de a accepta legumele, copiii mănâncă fructe.

Până în prezent, practic fiecare om din societatea noastră a auzit vorbindu-se, despre sucuri proaspete din legume sau din fructe sau le-a gustat. Această situaţie se datorează lui Norman W. Walker, Paul Bragg, Herbert M. Shelten, Bernard Jensen şi „Omului-suc”, pentru a aminti câţiva dintre pionierii şi susţinătorii consumului de sucuri pentru menţinerea sănătăţii.

Dacă organismul este slăbit sau epuizat, cu precădere la nivelul tractului digestiv sau dacă nu vreţi să introduceţi în organism fibre greu digerabile, dar doriţi să vă hrăniţi bine, regimul constând din sucuri este soluţia ideală. Sucurile transportă fibrele în exteriorul organismului, lăsând în interior substanţele nutritive în formă lichidă, efect care îi conferă forţă vitală în formă
concentrată. Dacă puteţi mânca numai un morcov întreg, de băut, puteţi bea sucul preparat din cinci sau şase morcovi proaspeţi. Este evidentă importanţa pe care o are sucul de morcovi în tratarea cancerului, leziunilor sau a oricăror altor maladii sau stări de epuizare.

Dacă sunteţi sănătos, consumând suc proaspăt din fructe crude, veţi fortifica şi mai mult organismul. Este important să înţelegeţi că sucurile naturale din fructe şi legume crude sunt esenţiale pentru menţinerea intestinelor în stare optimă de sănătate. Când cerealele rafinate, în combinaţie cu alte produse alimentare şi cărnuri preparate, au intrat în dieta standard a americanilor, incidenţa cancerului intestinal a trecut de pe locul patru, pe locul întâi în Statele Unite. În prezent, cancerul intestinal este pe locul doi, fiind depăşit numai de frecvenţa cancerului pulmonar.

“În urmă cu treizeci de ani, purtam o adevărată bătălie cu sistemul medical, susţinând importanţa fibrelor naturale. Obiecţiile medicilor se refereau la faptul că programul meu avea drept efect leziuni sau iritaţii de tipul gastritei, enteritei, colitei sau diverticulitei. Ei nu înţelegeau că principalul motiv al apariţiei acestor stări inflamatorii, inclusiv formarea de „săculeţi” în intestine, era tocmai lipsa fibrelor naturale din organism. În prezent, medicii înţeleg cât de important este pentru oameni să consume fibre vegetale şi fibre provenite din fructe. Pe de altă parte, fibrele din cereale sunt mult prea dure pentru tractul gastrointestinal. Am învăţat acest lucru pe propria noastră piele, după ce societatea noastră a exagerat cu consumul de tărâţe, în anii 1960 şi 1970. ” Robert Morse

Au fost lansate în circulaţie o multitudine de cărţi despre sucuri din legume şi fructe. Dintre toate acestea, vă recomand lucrările The Complete Book of Fresh Vegetables and Fruit Juices de N.W. Walker, Juicing de Michael T. Murray şi Juicing Therapy, scrisă de Bernard Jensen, medic de medicină generală. Nu vă complicaţi viaţa, însă încercaţi să exploraţi şi să vă bucuraţi de puterea excepţională a acestor sucuri naturale.

Consumul zilnic a două până la patru pahare de 300 g de din legume şi fructe, asociat cu o dietă compusă din produse naturale crude, este ideal pentru a va bucura de un organism sanatos. Cel mai potrivit moment pentru a consuma sucuri proaspete este imediat după ce au fost preparate. Cu toate acestea, în societatea actuală, când oamenii sunt atât de grăbiţi şi ocupaţi, ei consideră că prepararea sucurilor este obositoare, din cauza timpului pe care îl ia curăţarea aparatelor. De aceea, vă puteti prepara odată întreaga doză necesară pentru o zi, care poate fi păstrată la frigider într-un recipient din sticlă, însă nu mai mult de două zile.

Reţineţi calităţile excepţionale ale acestor alimente în sensul stimulării activităţii cerebrale, nervoase şi endocrine. Ele sunt, în acelaşi timp, şi marii purificatori ai organismului. Sucurile din legume reconstruiesc structura organismului, în special ţesutul conjunctiv, osos şi muscular.

sucuri naturale1Două dintre cele mai bune sucuri simple sunt cel din struguri şi cel din mere. Cele două furnizează organismului cantităţi însemnate de calciu, curăţând concomitent ficatul şi rinichii şi hrănind sistemul nervos şi endocrin.

SUC DE STRUGURI
Preparaţi sucul folosind şi seminţele şi codiţele.
Efecte: opreşte dezvoltarea tumorilor; stimulează activitatea limfatică; elimină radicalii liberi; susţine eliminarea toxicităţii din organism, inclusiv a celei produse de metale grele şi minerale. Fortifică sistemul cardiovascular.

SUC DE MERE
Efecte: fiind un suc cu conţinut enzimatic bogat, susţine astfel digestia; furnizează aminoacizi; elimină radicalii liberi; fortifică organismul.

SUCURI DIN COMBINAŢII DE LEGUME
Următoarele combinaţii de sucuri din legume constituie adevărate pachete fortifiante pentru ficat, rinichi şi glandele suprarenale. De asemenea, ele au un bogat conţinut electrolitic, furnizând organismului inclusiv calciu, magneziu, potasiu şi sodiu. Aceste băuturi au un bogat conţinut de clorofilă („sânge vegetal” sau „sânge verde”), care purifică sângele şi sistemul limfatic. Clorofila reprezintă unul dintre cei mai buni detoxificanţi chimici şi de metale grele care se găsesc în natură.

• Morcovi + sfeclă + pătrunjel
• Morcovi + sfeclă + spanac
• Morcovi + germeni de lucernă + pătrunjel
• Morcovi + spanac + ţelină + pătrunjel
• Iarbă de grâu + germeni de lucernă
• Sucurile din varză şi crucifere sunt extrem de benefice în afecţiunile cancerigene.

Organismul trece ciclic prin perioade în care tânjeşte numai după fructe şi sucuri din fructe. Apoi, el va trece prin perioade în care simte nevoia numai de legume şi sucuri din legume. Ascultaţi mesajele pe care vi le transmite organismul şi daţi-le curs, fiindcă organismul ştie cel mai bine ce face şi de ce are nevoie. Una din cele mai mari greşeli pe care o comite omul este că nesocoteşte semnalele pe care i le transmite organismul. Oamenii nu-l ascultă pe Dumnezeu şi nici glasul propriului corp. Considerăm că gândurile şi emoţiile sunt cele care ne controlează. Cu toate acestea, gândurile şi emoţiile nu sunt decât instrumente condiţionate, cu ajutorul cărora ne putem făuri singuri destinul. Tradiţia, sistemele sociale impuse despre bine şi rău, educaţia primită la şcoală şi altele de acest gen nu sunt decât forme de condiţionare la nivel mental şi afectiv. Mai ales în prezent, când marile corporaţii şi asociaţii profesionale sunt interesate numai de obţinerea profitului şi exercitarea controlului asupra societăţii, suntem îndoctrinaţi şi obligaţi să plătim pentru a cumpăra un stil de viaţă care ne otrăveşte. Descătuşaţi-vă şi reveniţi la viaţa pe care ne-a oferit-o Dumnezeu, o existenţă plină de vitalitate şi încărcată de vibraţii pozitive!

Prepararea şi consumarea sucurilor este o artă şi, până la un punct, chiar o ştiinţă. Citiţi, învăţaţi şi simplificaţi-vă viaţa! Bucuraţi-vă de plăcerea şi de toate beneficiile pe care le aduc aceste sucuri, capabile să refacă şi să purifice organismul. În scurt timp, veţi descoperi că nu puteţi trăi fără ele. Căutaţi un aparat de preparat sucuri care este uşor de curăţat şi bucurati-va de beneficiile oferite organismului de catre aceste sucuri chiar acum.

Sursa: Robert Morse – Sa traim sanatos fara toxine

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page