Politica locala — noiembrie 30, 2016 at 13:40

Iulian Vasile Filipoiu, candidat al ALDE Călăraşi, la Senatul României : Societatea trebuie să respecte asumarea antreprenorială, pentru a da posibilitatea ca în anul 2020, salariul mediu net să poată ajunge la 3000 de lei și pensia medie la 1.500 lei

by

ald-1În calitate de candidat al  ALDE Călăraşi la alegerile parlamentare din 11 decembrie, alături de echipa de campanie, săptămâna trecută am fost în localităţile: Perişoru, Ştefan cel Mare, Ştefan Vodă, Ciocăneşti, Mânăstirea, Chiselet, Spanţov, Ulmeni,  Olteniţa etc.  Am primit cu bucurie feedbak  de la  oamenii care au încredere în viitor şi care văd în partidul ALDE schimbarea pe care o aşteaptă de 8 ani, de când Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de  prim –ministru a reuşit să dubleze salariile şi pensiile. În perioada de campanie partidele se întrec în a face promisiuni; noi, cei de la ALDE  le spunem oamenilor adevărul: putem câștiga salarii mai mari numai dacă investim mai mult și producem mai eficient; putem oferi pensii mai mari numai dacă avem locuri de muncă mai multe și mai bine plătite! Programul economic ALDE are ca scop, pe termen lung, creșterea potențialului și performanței economiei românești, precum și identificarea resurselor necesare, care să asigure un număr de peste 5 milioane de locuri de muncă (cu cca 500.000 mai mult decât în prezent) care să-l depășească pe cel al pensionarilor de asigurări sociale. În centrul politicilor noastre stau capitalul autohton și întreprinzătorul român, a cărui inițiativă trebuie să se manifeste liber, într-un mediu economic concurențial, lipsit de ambiguități și de constrângeri arbitrare.

ald-2 Accesul la oportunități trebuie să fie transparent iar inițiativa privată trebuie încurajată prin  acţiuni legislative care să stimuleze spiritul antreprenorial, deopotrivă, în sectorul public și în cel privat, care să conlucreze pentru dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc. Societatea trebuie să respecte asumarea antreprenorială, pentru a da posibilitatea ca în anul 2020, salariul mediu net să poată ajunge la 3000 de lei și pensia medie la 1.500 lei. Averea trebuie să fie considerată un rod al muncii, al asumării riscului, al inițiativei și al respectării legii, fără populisme de tipul „toate averile sunt ilicite, toți oamenii de afaceri sunt hoți, toți politicienii sunt corupți” Uriașele decalaje dintre mediul urban și cel rural trebuie reduse prin adoptarea “pachetului minim de confort rural”, valabil pentru fiecare comună (drumuri asfaltate între comune, alimentare cu apă și gaze, canalizare, existența unui cămin cultural, a unui sediu adecvat pentru primărie, a unui dispensar, a școlilor și grădinițelor care îndeplinesc normele de autorizare etc.) Este fundamentală includerea populației active de la țară în piața muncii și cointeresarea specialiștilor din agricultură, a medicilor și a cadrelor didactice să locuiască și să activeze în mediul rural. Însă, succesul programului nostru va fi, în primul rând, meritul dumneavoastră! Aşteptăm să ne fiţi alături!

Iulian Vasile Filipoiu,

candidat al ALDE Călăraşi, la Senatul României

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page