Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 28, 2014 at 10:00

ITM: Simpozion cu tema „Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase”

by

În data de 24.10.2014 ora 10.00, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Judeţului Călăraşi a organizat un simpozion  cu tema „Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase” în cadrul  Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă 2014-2015.

stresLa eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai liceelor, şcolilor gimnaziale din judeţul Călăraşi, Spitalul judeţean Călăraşi, D.G.A.S.P.C. şi Casa Judeţeană de Pensii Călăraşi.

Campania Managementul stresului  pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase –2014-2015 îşi propune ca obiectiv esenţial să sprijine angajatorii, cadrele de conducere, lucrătorii şi reprezentanţii lucrătorilor să recunoască şi să gestioneze stresul şi riscurile psihosociale existente la locul de muncă.

Deşi combaterea riscurilor  psihosociale şi a stresului la locul de muncă poate părea dificilă, această campanie urmăreşte să demonstreze că acestea pot fi combătute în acelaşi mod logic şi sistematic ca oricare altă problemă din domeniul SSM, cu rezultate importante pentru toţi cei implicaţi:

  • pentru lucrători, un nivel mai ridicat al stării de bine şi al satisfacţiei la locul de muncă
  • pentru cadrele de conducere, o forţă de muncă sănătoasă, motivată şi productivă
  • pentru organizaţii, rezultate globale mai bune, reducerea numărului de accidente   şi un grad mai ridicat de menţinere a capacităţii de muncă a lucrătorilor

I.T.M. Călăraşi a prezentat următoarele materiale :

  • Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase – Gestionarea stresului şi a riscurilor psihosociale la locul de muncă – inspector de muncă Brezeanu Ciprian
  • Studiu comparativ al nivelului de stres la locul de muncă – inspector de muncă  Ivanciu Cezar Puiu
  • Stresul profesional la cadre medicale – inspector de muncă Niţă Aurelia

Inspector Şef,
Răzvan Ilie MESEŞEANU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page