Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 31, 2013 at 10:00

ITM Ialomița … la ceas aniversar!

by

itmInspecția Muncii a aniversat 10 ani de implicare în acţiunile dedicate „Săptămânii europene pentru sănătate şi securitate în muncă”

În acest an, Inspecţia Muncii a aniversat 10 ani de implicare în acţiunile dedicate „Săptămânii europene pentru sănătate şi securitate în muncă”, precum şi încheierea Campaniei europene desfăşurată pe parcursul anilor 2012 -2013 sub sloganul „Împreună pentru prevenirea riscurilor”.

Săptămâna europeană a sănătăţii şi securităţii în muncă are loc între 21 şi 25 octombrie, este un eveniment organizat anual și coordonat de Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) şi pus în practică de partenerii săi, din cele 28 de state membre ale UE. Săptămâna este marcată de numeroase evenimente în toată Europa, inclusiv conferinţe, expoziţii, concursuri şi sesiuni de formare.

Având în vedere acest eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa a organizat în sala Minerva din incinta Liceului Pedagogic, din municipiul Slobozia, în data de 25 octombrie 2013, o întâlnire având ca temă campania „Locuri de muncă sănătoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere”, lansată de Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă.

Campania în ansamblu s-a axat pe modul în care întreprinderile, lucrătorii, reprezentanţii acestora şi alte părţi interesate pot colabora pentru îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii în muncă. O comunitate prosperă de afaceri creează locuri de muncă, iar o bună gestionare a securităţii şi sănătăţii la locul de muncă este un aspect esenţial în acest sens. Condiţiile sigure de muncă reprezintă un element esenţial pentru calitatea producţiei bunurilor şi furnizării serviciilor.

La întâlnire au participat inspectori de muncă din cadrul ITM Ialomiţa, reprezentanţi din partea asiguratorului, respectiv Casa Judeţeană de Pensii Ialomiţa, conducători şi lucrători din cadrul serviciilor externe de prevenire şi protecţie, angajatori şi reprezentanţi ai lucrătorilor din 37 unităţi de pe raza judeţului.

Petronela MOROIANU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.