Evenimente, Ultimile Știri — aprilie 16, 2014 at 16:59

ITM Călăraşi organizează simpozionul cu tema „SECURITATE ŞI SĂNĂTATE LA UTILIZAREA SUBSTANŢELOR CHIMICE ÎN MUNCĂ”, cu ocazia ZILEI INTERNAŢIONALE PENTRU SECURITATE ŞI SĂNĂTĂTE ÎN MUNCĂ

by

logo inspectia munciiÎn data de 29.04.2014, ora 10:30, Inspectoratul Teritorial de Muncă al judeţului Călăraşi organizează simpozionul cu tema „SECURITATE ŞI SĂNĂTATE LA UTILIZAREA SUBSTANŢELOR CHIMICE ÎN MUNCĂ”, cu ocazia  ZILEI INTERNAŢIONALE PENTRU SECURITATE ŞI SĂNĂTĂTE ÎN MUNCĂ.

securitatea in muncaOrganizaţia Internaţională a Muncii (OIM) sărbătoreşte pe 28 aprilie Ziua Internaţională pentru Securitate şi Sănătate în Muncă pentru a promova prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale la nivel global.

În fiecare an OIM lansează câte o temă în concordanţă cu tendinţele emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Tema pentru anul 2014 este „Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă”.

Producerea şi utilizarea substanţelor chimice, în întreaga lume, reprezintă una dintre cele mai importante provocări pentru realizarea programelor de protecţie la locul de muncă. Controlul expunerilor la aceste substanţe chimice la locul de muncă, precum şi limitarea emisiilor în mediul înconjurător sunt sarcini pe care guvernele, angajatorii şi lucrătorii încearcă permanent să le îndeplinească.

Riscurile asociate cu expunerea la aceste substanţe chimice sunt cele care creează preocupări majore. Protecţia lucrătorilor faţă de aceste riscuri reprezintă un reper important pentru toţi cei implicaţi în asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă.

28 Aprilie este, de asemenea, o zi în care mişcarea sindicală din lume onorează memoria victimelor accidentelor şi bolilor profesionale şi organizează acţiuni diverse. În multe părţi ale mapamondului, autorităţile naţionale, sindicate, organizaţii patronale şi practicieni în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă organizează activităţi pentru a sărbători această dată, iar ITM Călăraşi, prin specialiştii proprii, se aliniază acestor eforturi.

INSPECTOR ŞEF,
Răzvan Ilie MESEŞEANU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page