Comunicate de presă, Ultimile Știri — martie 25, 2016 at 07:30

ISU: Amplu exercițiu tehnico tactic la Liceul Neagoe Basarab din Oltenița

by

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgența Barbu Știrbei al judetului Călărași au desfășurat în data de 24 martie 2016, în intervalul orar în intervalul orar 11.00 – 13.00, un amplu exercițiu tehnico-tactic  cu forțe și mijloace în teren la Liceul Neagoe Basarab din municipiul Oltenița. Au fost simulate o serie de intervenții, după cum urmează:

isu interventii (2)

  • intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul instituției de învățământ cu pericol de propagare rapidă la vecinătăți;
  • intervenție de cercetare si primă evaluare CBRN la un laborator de chimie al liceului, unde ar fi avut loc un accident în urma căruia se înregistrează valori crescute ale unor substanțe periculoase;
  • misiune de căutare-salvare cu ajutorul câinelui de serviciu pentru identificarea unui elev care nu s-a putut auto-evacua din clădire la momentul producerii incendiului; intervenție  complexă la un accident rutier in care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane ce au suferit diferite traumatisme, dintre care două încarcerate.

Au participat la acest exercițiu forțe si mijloace aparținând următoarelor institutii:

I.S.U. Călărași ( Grupa operativa, Detașamentul Oltenita, echipajul CBRN și echipa de căutare – salvare cu câinele de serviciu), două ambulante S.A.J., un echipaj de jandarmerie, un echipaj de politie și  un echipaj al Poliției locale din municipiul Oltenița.

isu interventii (6)Scopul acestui exercițiu a  constat in evaluarea nivelului de coordonare a tuturor forțelor participante, verificarea capabilitaților de intervenție și a timpilor de răspuns, precum și modul de comportare al elevilor pe timpul acțiunilor de evacuare în cazul producerii unei situații de urgență.

Aplicația și-a atins țintele, pe parcursul celor doua ore de exercițiu,  fiind bifate toate situațiile simulate potrivit scenariului.

[wzslider autoplay=”true”]

I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page