Comunicate de presă, Ultimile Știri — martie 21, 2016 at 13:35

IPJ Călărași continuă acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor

by

Poliţiştii continuă acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, pentru salvarea de vieţi omeneşti şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţilor urbane şi rurale.

politiaContinuând seria acţiunilor demarate în urmă cu două săptămânii, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au controlat în doar două zile peste 1000 de autovehicule şi au constatat aproape 550 de contravenţii.

În timpul acţiunilor desfăşurate pe parcursul a două zile, pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul transportului, pentru salvarea de vieți omeneşti și menținerea ordinii publice, au fost verificate 1037 de autovehicule, fiind constatate 8 infracţiuni, dintre care 6 în flagrant. Au fost depistate două persoane urmărite.

Alături de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi în activităţi sunt  implicate şi alte forţe aparţinând structurilor teritoriale ale MAI (jandarmi, poliţişti de frontieră şi de la imigrări).

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 546 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 157.575 lei.

Au fost aplicate 378 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 95 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 16 pentru încălcare prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum şi 9 sancţiuni la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi au retras 19 certificate de înmatriculare.

Acţiunile sunt efectuate în continuare pe raza judeţului Călăraşi pentru siguranţa cetăţenilor.

Exemple:

– În seara de 18 martie 2016, pe strada Eroilor, din municipiul Călăraşi, a fost depistat S. Mihail, de 44 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism şi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

– În seara de 18 martie 2016, pe DJ 302, pe raza comunei Belciugatele, a fost oprit în trafic un autoturism condus de T. Vasile, de 50 ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

error: Content is protected !!