Anunţuri, Ultimile Știri — ianuarie 28, 2014 at 11:41

Ion Sandu, şeful ANM: Nu vom mai avea COD ROŞU. Miercuri va mai fi un episod de viscol în sud şi sud-est

by

anmIon Sandu, șeful Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat, aseară, la Sinteza Zilei, că este exclus ca, în săptămâna care urmează, să fie emis un nou cod roșu de viscol și ninsori.

Cu toate acestea, luni va continua să ningă și, după o zi de pauză, urmează un nou viscol care va începe miercuri dimineață în zonele de sud și sud-est.

ANM va emite o nouă avertizare de viscol și ninsori marți dimineață, a mai spus Ion Sandu.

Directorul ANM a precizat că viscolul de miercuri nu va mai fi de intensitatea celui din acest weekend, nici ca întindere, nici ca durată.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ VALABILITATE 29.01 ORA 06 – 29.01 ORA 23
COD GALBEN

În intervalul menţionat, în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h, temporar viscolind şi troienind zăpada.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU

Viscolul va fi puternic în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde ninsorile vor fi abundente şi viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60…70 km/h, iar în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea vor fi rafale de peste 70…80 km/h. Prin urmare, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.
În sud-estul Dobrogei, la începutul intervalului, vor fi ploi şi lapoviţe şi se va depune polei.

harta1

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ VALABILITATE 29.01 ORA 23 – 30.01 ORA 10
COD GALBEN

În intervalul menţionat, local în jumătatea vestică a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în centrul Moldovei, va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD PORTOCALIU

Viscolul puternic va continua în estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde viteza vântului la rafală va depăşi temporar 60…70km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă.

Notă: În cursul zilei de joi, 30 ianuarie, vor mai fi unele intensificări ale vântului în sud-estul ţării, dar la cote mai reduse (temporar rafale de până la 40…50 km/h), viscolind şi spulberând zăpada deja depusă.
Joi şi vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice şi centrale, cu precădere dimineaţa şi noaptea.

harta2

legenda harta

» Avertizarile si atentionarile meteorologice se actualizeaza in functie de durata si gravitatea fenomenelor prognozate.
» Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maxim 6 ore.
» Emitent : Centrul National de Prognoza Meteo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page