Evenimente, Ultimile Știri — iulie 16, 2013 at 22:26

Ion Iliescu: Oraşul este în suferinţă

by

img_8921Ion Iliescu  a fost prezent azi la Olteniţa  în orașul în care s-a născut și a copilărit, cu prilejul lansării cărţilor sale : „Ion Iliescu-Om și Lider „   „Ion Iliescu-Fragmente de viață și de istorie trăită”.  A fost însoţit de Victor Opachi şi Ionuţ Vulpescu. Aproape toate figurile importante din PSD Călăraşi au fost prezente: Dan Șova-Ministrul Marilor Proiecte și președintele organizației Județene PSD, Ion Ștefan-președintele executiv al PSD Călărași, Dan Cristodor -președintele organizației municipale a PSD Călărași, Deputatul Daniel Florea, George Iacob-Prefectul județului Călărași, Marius Sbârcea-Președintele organizației de tineret a PSD Călărași şiVicepreședintele Organizației Județene, Ion Samoilă-Vicepreședintele organizație județene,Virgil Diaconu secretar executiv al PSD, Sorin Vrăjitoru, Marius Dulce-Viceprimarul municipiului Călărași, Doru Ioan Tărăcilă.

img_8914

Ion Iliescu a fost primit de Primarul municipiului Oltenița Petre Țone împreună cu activul PSD Oltenița, directori de școli, cetățeni. Au mai fost prezenți Protopopul Olteniței-Marian Necula, Chiru George-șeful poliției județene, Mirela Constatin Director-clubul elevilor Oltenița, Gheorghe Lungu, GheorgheMatei, Alina Munteanu, Ion Pițoi, Laura Munteanu, Bâră Aurel, Filimon Mihai.  Bucurie și echilibru a fost atmosfera  generală, o întâlnire soft și intreresantă din punct de vedere al contactelor dintre o personalitate importantă a politicii românești și concetățenii care-l prețuiesc pe Ion Iliescu.

img_8928

Mă bucur că am acest prilej la Oltenița. Este un bilanț al activității mele cât și o istorie politică a României după revoluție.

Lucrez la o nouă carte o carte de amintiri și folosesc și acest prilej pentru a mă reîntâlni cu vechii prieteni, cu oltenițenii și a-mi reaminti momente din viața mea trăită la Oltenița.

img_9023

“Am rămas permanent în contact cu orașul Oltenița. Urmăresc cu atenție viața orașului și mă preocupă declinul.Șantierul naval care avea 6000 de angajați și întreprinderea textilă care avea 2000 de angajați, dădeau suport vieții economice și social culturale  a orașului.Să facem un efort, orașul trebuie să se  străduiască să atragă capital.

Trebuie gândit un program care să relanseze  economia oraşului. Este misiunea actualei generaţii  de a găsi un suport pentu refacerea vieţii la Olteniţa. Dunărea reprezintă o atracţie şi noi nu o folosim. Este necesar să facem atractivă Olteniţa pentru bucureşteni, pentru turismul de weekend. Refacerea vieţii la Olteniţa trebuie să se facă în jurul portului dunărean Olteniţa.”

[wzslider autoplay=”true”]

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page