Anunţuri, Ultimile Știri — septembrie 28, 2016 at 21:14

Iohannis: “Unirea cu Moldova trebuie tratată serios, nu populist+electoralist”

by

Klaus Iohannis spune că România trebuie să sprijine Republica Moldova în plan economic și să se implice în construcția și întărirea instituțiilor democratice de la Chișinău, o strategie specială în acest sens urmând să analizeze inclusiv unirea celor două țări, cu o abordare serioasă, nu ”populist-electoralistă”.

Klaus Iohannis, declaratii_presidency.ro_noiembrie 2015 (3)

Iohannis a mai spus că unirea dintre România şi Republica Moldova va fi abordată de strategie, dar nu în termenii de campanie electorală, care urmează pe ambele maluri ale Prutului.

Președintele României a arătat că Administrația prezidențială pregătește o strategie în acest sens, care va fi rodul contribuției MAE, SIE, SRI și a Palatului Cotroceni.

”Republica Moldova este o temă foarte importantă pentru noi, care mă interesează foarte mult”, a spus Iohannis, care a adăugat că relaţia cu Chişinăul trebuie să devină mai bună, mai pragmatică, mai performantă şi mai previzibilă.

Iohannis a mai spus că România a contribuit cu finanțări consistente la susținerea Republicii Moldova, însă este nevoie de o colaborare economică și mai puternică. El a mai spus că sprijin le trebuie acordat și partidelor pro-europene de la Chișinău, care, s-a avăzut la alegerile parlamentare, au dificultăți.

digi24.ro

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page