Comunicate de presă — iunie 21, 2018 at 19:10

INVITAȚIE LANSARE CARTE

by

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” din Călărași vă invită să participați la un eveniment cultural organizat cu sprijinul Muzeului Municipal Călărași, prilejuit de apariția volumului ”Erori în folosirea semnelor de punctuație și ortografie în limbajul cotidian”, opera autorului profesor Ilie-Ștefan Rădulescu.

Începând cu ora 10.00, în data de 28 iunie 2018, în Sala Mare (etaj) a Muzeului Municipal Călărași, vom fi onorați să îl avem în mijlocul nostru pe autorul volumului, o personalitate importantă a comunității călărășene, militant permanent al limbii române corecte.

”Cele aproximativ două sute de tipuri de erori de punctuație – care apar în lucrare – oglindesc cultura gramaticală precară a utilizatorilor, incapacitatea lor de a întrebuința corect, în enunț, regulile de punctuație, pentru a marca, în mod corect, în scris, pauzele, intonația sau întreruperea șirului vorbirii. În general, folosirea greșită ori aberantă, precum și omiterea semnelor de punctuație duc nu numai la confuzii nedorite, ci și la denaturarea fondului de idei și afectiv al comunicării. Citatele din carte, comentate și corectate literar, ilustrează pe deplin acest lucru.”( www.edituracorint.ro )
Sunt așteptați la eveniment utilizatori ai bibliotecii, elevi, profesori, jurnaliști, scriitori, precum și cei care respectă limba română și evoluția ei.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page