People-Passion-Performance — octombrie 9, 2017 at 22:31

“Investește în Tine”- Warren Buffett spune că această investiție le “înlocuiește pe toate celelalte”

by

104228941-Warren_Buffett_Squak_Box.600x400

Miliardarul investitor Warren Buffett spune că cea mai bună investiție pe care o poți face este aceea pe care “nu o poți bate”, nu poate fi impozitată și nici măcar inflația nu ți-o poate dărâma.

“În cele din urmă, există o investiție care le înlocuiește pe toate celelalte: “Investește în Tine“, spune Buffett într-un interviu recent cu Forbes. “Nimeni nu poate lua ceea ce ai în tine și oricine are un potențial pe care nu l-a folosit încă.

“Una dintre investițiile lui Buffett în sine a venit în maturitatea sa timpurie, când s-a înscris pentru un curs de vorbire publică Dale Carnegie de 100 de dolari, despre care spune că i-a schimbat viața.

“Am fost îngrozit de vorbirea în public când eram tânăr. Nu puteam să o fac”, spune Buffett. De fapt, el recunoaște că se îmbolnăvea  fizic atunci când venea  timpul să se urce pe  podium.Cursul a fost predat la Dale Carnegie, institutul renumit pentru vorbirea influentă și autorul cărții “Cum să câștigi Prieteni și să Influențezi oamenii”.

“Nu poți să crezi cum eram dacă aș fi nevoit să vorbesc”, își amintește Buffett în biografia “The Snowball: Warren Buffett și Afacerea Vieții”. “Aș fi vomitat.

“Chiar și așa, tânărul investitor a fost hotărât să-și depășească teama de a vorbi în public și să-o atragă pe Susan Thompson, cea cu care se va căsători ulterior.

“De fapt, am cerut-o pe soția mea la mijlocul cursului, am fost foarte încrezător în abilitățile mele”, spune Buffett pentru Forbes.

“De asemenea, asta mi-a ajutat să vând acțiuni în Omaha, în ciuda faptului că aveam 21 de ani și arătam și mai tânăr”.Buffett mai spune pentru Forbes că vă puteți mări potențialul exponențial ” pur și simplu printr-o comunicare mai bună” și prin “sporirea talentelor”.

Potențialul tău este ceva care te va ajuta să ai o viață mai interesantă, adaugă Buffett, și nu este un moment mai bun pentru a lucra la asta decât astăzi. “Adresați-vă chiar dacă vă știți slăbiciunile și faceți-o acum. Indiferent că vreți să învățați mai mult, începeți să o faceți astăzi. Nu amânați până îmbătrâniți”, spune Buffett.

“Veți avea o viață mai plină de satisfacții, nu numai în ceea ce privește cât de mulți bani faceți, ci cât de mult vă distrați în viață, veți avea mai mulți prieteni cu cât sunteți mai interesant”, spune Buffett.

“Deci fă-o, investește în tine.”Astăzi, oratorii pot să-și perfecționeze abilitățile în aceeași clasă în care Buffett și le-a dezvoltat pe ale sale.CNBC s-a întâlnit cu Joe Hart, președinte și CEO al Dale Carnegie, pentru a discuta despre unele dintre cele mai importante lecții pe care profesioniștii le pot folosi pentru a deveni mai buni comunicatori – aceleași care i-au schimbat viața lui Buffett.

1. Învață cât de mult poți“Una dintre trăsăturile minunate ale lui [Buffett] este că este un elev activ”, spune Hart la CNBC. “Este ceva care l-a făcut să reușească”.Deoarece Buffett învață întotdeauna, el construiește continuu cache-ul subiectelor despre care poate vorbi autoritar. Și, potrivit lui Carnegie, cele mai bune discursuri sunt date de oameni care știu foarte bine un subiect.”Vorbește despre ceva ce știi și știi că știi”, a scris Carnegie. “Nu petrece zece minute sau zece ore pentru pregătirea unei discuții: Petrece zece săptămâni sau zece luni. Mai bine, petrece zece ani”.

2. Vorbiți despre propriile dumneavoastră experiențeEfectuarea unui discurs personal este cea mai scurtă cale spre câștigarea oamenilor, potrivit lui Carnegie.Buffett face adesea acest lucru în discuțiile sale, adăugând anecdote din viața și cariera sa pentru a puncta.”Luați o foaie de hârtie cu dvs. câteva săptămâni și scrieți, după cum vă gândiți la ele, la toate subiectele despre sunteți pregătiți să vorbiți din experiență”, a sugerat Carnegie.Aceste subiecte pot include un mare regret pe care îl aveți, cea mai mare ambiție a dvs. sau motivul pentru care v-a plăcut sau nu voiați școala.

3. Notați note, nu o schițăDacă îl urmăriți pe Buffett vorbind, veți vedea că rareori se uită la o bucată de hârtie, dacă nu niciodată. Asta pentru că unul dintre principiile de bază ale lui Carnegie este că un discurs bun nu este scris niciodată în prealabil.În schimb, Carnegie recomandă să te referi la scurte note, mai degrabă decât să citești dintr-o transcriere care te poate împiedica să fii prezent.”Când vei vorbi, probabil că vei încerca să-ți amintești ce ai scris”, a scris el. “Asta te va împiedica să vorbești în mod natural și cu strălucire”.

4. Fii entuziasmat de subiectZâmbind, având o “energie pozitivă” și o încredere exudantă, face o diferență enormă, spune Hart. Buffett a devenit pasionat de investiții, de bani și de obținerea succesului la o vârstă fragedă. Acest entuziasm permanent se regăsește în discursurile și interviurile sale.După cum a spus Carnegie: “Chiar și oamenii cu abilități mediocre, vorbind pot face discuții superbe dacă vor vorbi despre ceva care i-a agitat profund”.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page