Familie, Lifestyle — iunie 28, 2013 at 10:30

Întrebări şi răspunsuri despre adolescenţi

by

adolescentiNeatenţi şi absenţi, sau agresivi şi rebeli… ei sunt  adolescenţii, pe care părinţii adesea nu ştiu cum să-i ia…  Adolescenţii se supără, nu vorbesc, nu se descurcă la şcoală şi nu au voinţa să studieze, sau… folosesc cărţile numai ca suport pentru a sta şi nu au o viaţă socială… Cum să te comporţi cu ei? Vom încerca să găsim o soluţie.

În cazul în care copilul meu este gras, scund şi este tachinat

Orice defect fizic poate fi o sursă de stres psihologic şi de suferinţă: sfatul pentru părinţi este de a evita o alianţă cu copiii împotriva partenerului, pentru că i- ar face să se simtă doar persecutaţi. Mai bine, în schimb, v-ar ajuta să vă reduceţi criticile, şi…  dacă este posibil, învăţaţi-i să nu le pese de ironii.

Adolescenţii timizi
Timiditatea nu este întotdeauna negativă, dar… de asemenea, are avantajele sale deoarece ajută adolescentul de a-şi controla impulsurile. Familia nu ar trebui să fie prea protectoare, ar trebui să-şi încurajeze copilul să iasă din cocon.

Exercitarea autorităţii

Nimic nu se poate face fără autoritate şi scopul ei nu este de a forţa sau sufoca copilul,  ci pentru a-l ajuta să crească şi de a-şi găsi locul său,  într-un cadru de reguli ale adulţilor. Se poate întâmpla orice într-un climat de încredere,  în care adevărul şi sinceritatea stau la baza raportului copil-părinte.

Să răspunzi sau nu la încălcările regulilor?

Fumează , fură din magazine şi are comportamentul sexual ciudat?

În cazul în care copilul tau fumează ocazional, nu este o dramă şi nu ar trebui să transformaţi asta într-o  tragedie. Cel mai important lucru este de a înţelege de ce o face şi că pericolul depinde de cantitatea şi frecvenţa de consum. Aşa ca şi în cazul “drogurilor”, inclusiv  interzicerea jocurilor video nu va ajuta copilul…  ar trebui să  învăţăm copii de la o vârstă fragedă, să îşi găsească o pasiune pentru ceva…  propunându-le experienţe diferite şi plăcute.
Furtul, este un comportament foarte comun printre adolescenţi, deşi de multe ori trece neobservat… Acest fapt necesită intervenţia imediată a  părinţilor, care trebuie să amintească copiilor importanţa limitelor şi gravitatea riscurilor la care se supun.

În cele din urmă în ceea ce priveşte sexualitatea unui copil, părinţii nu trebuie să se ocupe de aceasta, cu excepţia cazului în care descoperă la copil “jocuri” ambigue sau manifestări  care implică fraţii sau surorile. În aceste cazuri, doar se explică, că masturbarea este o activitate normală, dar care face parte din sfera privată şi trebuie să nu fie vizualizată sau efectuată în prezenţa anumitor persoane.

adolescenti1

Îi lăsăm să iasă noaptea?

Să le dăm permisiunea de a ieşi?…  Anxietate adultului nu trebuie să fie nivelul de referinţă al fiului în raporatul cu lumea înconjurătoare…  dar,  noi trebuie să luăm în considerare vârsta, maturitatea şi copilului şi să  încercăm să-i oferim încredere… În cazul în care acest lucru va fi trădat, deciziile pot fi revizuite.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page