Dezvoltare personală, Lifestyle — mai 7, 2013 at 23:05

ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNSURI….

by

domande1Comunicarea…cuvintele  sunt puntile de legatura intre oameni. In general, toate probleme sunt provocate din lipsa comunicarii. Nu mai avem timp sa stam sa discutam, sa ne spunem sentimentele, trairile…facem totul pe fuga si uitam sa comunicam. De ce oare se intampla asta? De ce mereu marea majoritate a oamenilor  considera ca anumite lucruri sau idei, pareri nu mai trebuie sa fie spuse deoarece celalalt trebuie sa le”subinteleaga”?

Noi, oamenii avem tendinta de a ne crea propriile noastre “scenarii” in care, bineinteles suntem actorii principali si oferim celor din jurul nostru un spectacol gratis. De ce nu putem fi noi insine fara masca actorului? Probabil… cred ca, societatea in care traim ne invata sa ne mascam sentimentele, ne invata cum sa parem mai puternici, mai increzatori si mai originali…dar, Doamne ce greseala imensa facem toti!… A fi sincer si direct, a spune adevarul si a indrazni sa-ti marturisesti sentimentele inseamna slabiciune?…clipa de clipa ne uitam in jurul nostru cu suspiciune si suntem tot timpul pe pozitie de atac. De ce?… De ce nu alegem calea cea mai simpla, aceea de a spune adevarul…de ce nu renuntam sa jucam teatru de dragul aparentelor nici macar in intimitate?… Ne este teama oare ca ceilalti ne-ar percepe ca pe niste oameni slabi daca am avea curajul sa ne aratam in fata lor asa cum suntem in adancul sufletului nostru ?

Nimeni nu este perfect !…poate unii suntem prea grasi,  prea inalti, prea scunzi, prea tacuti, prea vorbareti, etc…niciodata nu vom fi destul de buni pentru unii. Cateodata suntem atat de perfizi, atat de rai… de ce dorim sa controlam totul, sa judecam totul si sa etichetam totul astfel încat nimeni sa nu fie mai bun ca noi? Dorim sa detinem controlul, sa fim superiori, chiar daca asta inseamna sa ne calcam în picioare principiile….desigur, daca le avem si sa-i calcam in picioare pe ceilalti, chiar daca asta ar insemna sa distrugem o viata?…  Unde este dragostea si compasiunea din noi? Unde? In acuzatii false, vorbe aruncate aiurea si distrugerea de vieti? De ce nu incercam sa comunicam, sa descoperim persoana care sta in fata noastra ? De ce trebuie sa facem presupuneri gresite sau sa distrugem sufletul cuiva numai pentru ca noi nu intelegem sau nu vrem sa intelegem ceva?

domande2Un milion de intrebari fara raspunsuri… Asta inseamna lipsa de comunicare… sau, din punctul meu de vedere faptul ca oamenii au incetat sa mai creada in oameni…trist…oamenii s-au insingurat sau ascuns in spatele unor masti de carnaval.

De ce noi femeile nu mai visam ca un print in armura alba va veni sa ne salveze ,un Fat-Frumos ne va rapi sau un ”voinic” va veni sa  lupte pentru noi … De ce? Pentru ca in ziua de azi gasesti foarte greu  oameni. Cavalerismul e la pamant, manierele nu mai există si limbajul…no coment. Ce sa mai vorbim de a face “curte unei fete” !!???… Ani de-a randul astepti  o iubire romantica, cand ochii iti lacrimeaza numai la imaginarea acelor clipe si… cand astepti nerabdatoare la rand, ca si tie sa ti se intample acel ceva!… unde a disparut romantismul?…

Eu nu vreau un super erou, nici pe Fat-Frumos…eu vreau pe cineva cu caracter, pe cineva cu imaginatie, pe cineva care sa fie langa mine tot timpul, care sa ma scoata din starile rele în care intru cateodata si sa ma duca pe taramuri nestiute, care sa aiba curajul sa vorbeasca cu mine deschis despre el si despre ceea ce isi doreste!… Dar… oare mai conteaza ce vrem noi, femeile?… Se pare ca azi, ni se ofera o masa de barbati, care de care mai ”smecher” si care de care cu mai multa stima de sine mult deasupra limitelor… oare nu mai exista barbati adevarati care sa faca o femeie sa se simta protejata si iubita?… Sa imi fie frica de faptul ca oamenii adevarati au disparut?… Sa imi fie teama ca imi doresc lucruri simple si normale si uneori le spun cu voce tare?… La urma urmei, cat de greu poate fi in ziua de azi sa iti gasesti iubirea vietii, sa te bucuri de o relatie intima si serioasa cu cineva?… Un milion de intrebari simple….fara raspunsuri…. Oare stie sau are curajul cineva sa raspunda ?

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page