Dezvoltare personală, Lifestyle — mai 13, 2013 at 21:03

Între ideal şi realitate…

by

ideal si realitateCu toţii căutăm să facem parte dintr-un cuplu ideal. Dar mult prea puţini ştiu ce înseamnă aceasta şi chiar şi mai puţini ajung să-si îndeplinească acest vis.

De obicei, soţul blazat, este în general, un “neputincios” care are nevoie de o schimbare radicală pentru a-şi regăsi funcţiile sexuale normale. Pe de altă parte, femeia sa, total nesatisfăcută, se află mereu în căutarea plăcerii şi a orgasmului pe care nu l-a întălnit decât rareori în mariajul său.

Acesta este cuplul actual pe care-l întâlneşti la tot pasul. Rareori găseşti altceva. Doar atât cât să confirme zicala: “excepţia întăreşte regula”. Pare prea dur?… Dar e adevărat. Azi, plăcerile sunt rare. Dar orele de pasivitate sunt din ce în ce mai numeroase. Noile tehnologii ale lumii moderne au făcut din bărbatul de azi o marionetă incapabilă de a se angaja într-un act erotic pasional şi efervescent. Pasivitatea datorată faptului că acum “maşinile” fac totul sau… aproape totul, se repercutează din nefericire şi în viaţa noastra sexuală. Ce ne rămâne de făcut? Ce-i poate mulţumi pe amândoi? Să construim şi de această dată maşini care să ne satisfacă sexual fără a depune nici cel mai mic efort, sau, dimpotrivă, să ne trezim din dormitarea inconştientă şi să redevenim oameni?

Bărbatul, altădată dornic să-şi iubească frenetic femeia, astăzi rămâne pasiv, ideal si realitate 1inert şi fără vlagă. Iar femeia, pentru a nu se distanţa prea mult unul de altul, îi ţine isonul. Din ce în ce mai frustrată, îmbătrâneşte rapid şi, în cele din urmă, cedează nervos.

Bărbatul are nevoie de o fericire mereu reînnoită, pentru a lupta împotriva plictiselii acestui secol. Îi este indispensabil să îşi uite stresurile cotidiene, să îşi însufleţească corpul şubrezit de agitaţia în care se zbate şi să înceapă să iubească cu adevărat. Iar femeia are nevoie în primul rând de el. De el, întreg şi… la adevărata sa valoare.

Veţi spune că “nu poţi lupta de unul singur”. Într-adevăr, o revoluţie se face în doi. Ideal ar fi ca amândoi să dorească să se transforme şi să acţioneze în această direcţie. Nu daţi vina pe ea. Şi ea va face la fel. Adevărul se află, normal, undeva la mijloc. Atunci ce rămâne de făcut?

Eşti bărbat? Atunci trebuie să aştepţi, să vorbeşti, să-i oferi flori, să o cunoşti, să cauţi afinităţi şi … să o iubeşti. În ziua de azi, majoritatea se tem să iubească Dacă vor fi părăsiţi? Dacă vor fi dezamăgiţi? Dacă… dacă… dacă… Mereu condiţionări, ne înfăşurăm în firul acestor nenumăraţi “dacă”, în care ajungem să ne împleticim până nu mai găsim capătul. Sleiţi de puteri, spre final, epuizaţi de căutarea ieşirii din impas vom avea şansa să ajungem la bun sfârşit. Şi atunci, în lumina unei totale libertăţi, vom găsi expresia decisă a propriei personalitaţi. Abia acum ne vom îndrepta mai mult către Ea, o vom căuta şi o vom iubi… La început puţin. Apoi din ce în ce mai mult.

Cum să facem mai mult? Să iubim infinit?

Simplu. Când mergi la restaurant o întrebi ce vrea să servească. De ce nu ai face aşa şi în dragoste? Acesta ar fi cel mai bun mijloc de a acţiona pentru a dezlega dilema în care vă zbateţi fără să se ajungă la o catastrofă… planetară. Bun simţ, educaţie, cunoaştere, să ştii cum să trăieşti şi… cum să faci. Să vrei să înveţi să iubeşti, să ieşi din îngustimea micilor tale plăceri şi astfel să vrei mai mult. A ideal si realitate2iubi nu înseamnă ejaculare, posesiune sau pasiune nestăpânită.

A iubi e mai mult decât atât.

A iubi înseamnă plăceri rafinate, dăruire totală într-un orgasm infinit, extaz şi… lista rămâne deschisă.
Revista “Eros şi Amor”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page