Plăcerile vieţii — aprilie 18, 2015 at 10:20

Într-un PARC CELEBRU din Europa este permis SEXUL ÎN AER LIBER!

by

În acest parc se află o statuie a lui Pablo Picasso.

Azi, lângă „Peștele” marelui artist, vezi cupluri împerechindu-se fără nici o pudoare. 

Lucrarea e aici de la centenarul parcului, din 1965.

pestele din vondelpark

Vondelpark ar putea fi considerat un adevărat RAI al persoanelor cu un interes exacerbat pentru sex, al exhibiționiștilor, al voyeriștilor, al lesbienelor și homosexualilor, dar și al protestatarilor în pielea goală… Nu sunt multe locurile publice de pe planetă unde sexul în aer liber, în văzul tuturor, să fie admis fără pic de pudoare!

vondel park

Vondelpark – celebra grădină publică din Amsterdam, Olanda – și-a câștigat un steguleț pe harta travellerilor sexuali, începând din 2008, de când primăria a permis partidele de sex în public, în incinta lui. Însă parcul are o vechime de 150 de ani și o istorie cu multe elemente… decente.

Înainte de a vorbi despre ce ai voie să faci, când și în ce condiții, în Vondelparkul de azi, să facem o scurtă incursiune în trecut.

Vondelpark a fost înființat în anul 1865 și, pe atunci, purta un alt nume: Nieuwe Park, adică… Parcul Nou. Are o suprafață de 47 de hectare și se află în partea de sud-vest a orașului, în proximitatea a două scuaruri de asemenea renumite: Leidseplein și Museumplein. Vondelpark i s-a spus abia în 1880, când municipalitatea a decis să-l onoreze pe longevivul dramaturg din secolul XVII Joost van den Vondel (17 noiembrie 1587- 5 februarie 1679), ridicându-i și o impunătoare statuie. Într-o lume marcată de conflicte religioase, Vondel a trecut la catolicism (într-o perioadă în care religia de stat era calvinismul protestant) și a fost închis de mai multe ori pentru convingerile sale. Multe dintre piesele de teatru pe care le-a scris au fost inspirate din Biblie și, probabil, spun unii, azi se răsucește în mormânt aflând că numele său este legat, involuntar, de sexul în aer liber.

Vondelpark are, anual, peste 10 milioane de vizitatori. Și nu toți sunt interesați de neobișnuita permisivitate a autorităților pentru partidele sexuale în public. Parcul are un teatru, o scenă de spectacole unde au loc aproape zilnic concerte de muzică rock sau pop, cabaret, dar și de muzică clasică, patru restaurante și un lac pe care te poți plimba cu barca, zeci de poduri arcuite și copaci seculari. În timpul zilei, aleile sunt pline iar pe iarbă poți vedea grupuri de prieteni, familii care au ieșit la picnic și, în zilele însorite, chiar și la plajă. Iarna, pe gheața lacului se patinează… Dacă vreți să aveți o perspectivă corectă, imaginați-vă Grădina Cișmigiu de trei ori mai mare.

Există, în interiorul parcului și locuri de joacă amenajate pentru copii…

Atunci, veți întreba, cum rămâne cu sexul în aer liber?

Ei bine, regulile – care au devenit chiar mai restrictive din toamna asta, față de anul 2008 – sunt cât se poate de clare. Nu este permisă activitatea sexuală în parc decât la orele serii și în timpul nopții! Familiile cu copii trebuie să-i scoată pe cei mici din incintă înainte de ora 18, iar vulcanicii iubăreți trebuie să se stăpânească până la acea oră. După care, parcul e al lor până în zori! Se întâmplă însă ca uneori și ziua aleile să fie pline de femei și bărbați, goi pușcă, pe biciclete – e o formă inedită de protest (indiferent pentru ce), dar cicliștii dezbrăcați pedalează în tot orașul, nu doar aici!

În parc există locuri de unde poți lua prezervative, dar și, după modelul pungilor pentru răhățelul de căței, rezerve de pungi în care să strângi toată mizeria pe care ai făcut-o și s-o iei cu tine, pentru ca razele dimineții să nu atingă nici o urmă a orgiilor de peste noapte. Mai mult, chiar, parcul e patrulat în timpul nopții de polițiști care veghează ca… în preajma locurilor de joacă ale copiilor să nu aibă loc nici o partidă de sex (probabil pentru ca nu cumva, din întâmplare, să rămână acolo vreun prezervativ folosit).

Adevărul e că poliția Amsterdamului nu e prea mulțumită de ce se întâmplă noaptea în acest parc al Sodomei și Gomorei (în vesiunea secolului XXI), însă multe organizații pentru… libertățile sexuale militează adeseori pentru extinderea prevederilor din Voldenpark pentru toate grădinile publice din țară…

sursa revistafelicia.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page