Evenimente, Ultimile Știri — iulie 27, 2014 at 18:07

Interviurile verii: Deputatul Aurel Nicolae preşedinte UNPR Călăraşi

by

 

deputatul-aurel-niculae-s-a-inscris-in-unpr-126963-1Nelu Bălaşa:Când a fost făcută numirea?

Aurel Nicolae: Pe 25-26 iulie la Sinaia,  a avut loc întâlnirea cu cele 3 regiuni, Sud Muntenia, Centru şi Vest, adică Regionala aşa cum îi spunem noi, unde au participat toţi parlamentarii şi conducerea partidului.

Nelu Bălaşa:De la Călăraşi a fost cineva?

Aurel Nicolae: De la Călăraşi a fost colegul Alexandru Buricea, dl. Deputat Steriu şi eu.valeriu-steriu-intact_article-main-image

Nelu Bălaşa:Se pare că aţi preluat o filială care s-a întărit în ultimul timp. Care este relaţia cu primarul Călăraşiului?

Aurel Nicolae: Da, aşa este. În primul rând filiala Călăraşi a organizaţiei UNPR este o filială puternică, a fost condusă cu mult succes de către către colegul meu Alexandru. În ceea ce priveşte relaţia cu dl. Drăgulin pot spune că este una foarte, foarte bună, mai ales că domnia sa sprijină proiectul UNPR din calitatea de cetăţean, de primar, de edil al municipiului Călăraşi.

Nelu Bălaşa:În viitor la ce ne putem aştepta?CExN-PSD-Palatul-Parlamentului-8.11.2013-58-800x537

Aurel Nicolae: Eu cred că putem continua consolidarea organizaţiei judeţene în echipa puternică a Alianţei de Centru-Stânga, PSD, UNPR, PC, în aşa fel încât alegerile din toamnă să confirme faptul că organizaţia judeţeană Călăraşi a UNPR cât şi PSD, vor avea rezultatul şi succesul dorit, mai ales că aşa cum ştii, în urmă cu două zile şi la PSD a avut loc un eveniment important, şi anume alegerea preşedintelui. Cred, sper şi sunt convins că împreună cu colegii de la PSD vom construi într-adevăr o echipă puternică în aşa fel încât la alegeri să câştigăm din primul tur, aşa cum spunea şi dl. Ponta la Conferinţa PSD-ului.

Nelu Bălaşa:Noul PNL a statuat ca Răducu Filipescu şi Dan Motreanu să fie prim-vicepreşedinţi la nivel naţional, nu asta este important, ci faptul că sunt doi politicieni cu mare influenţă şi cu mare putere în judeţ. Cum vă raportaţi în vederea viitoarelor confruntări?

Aurel Nicolae: Fără doar şi poate că atât dl Filipescu cât şi colegul meu dl deputat Motreanu, sunt două personalităţi de marcă ale politicii liberale româneşti, nu numai a politicii călărăşene, dar, cred că a venit timpul ca şi Călăraşiul, de fapt ca şi organizaţiile pe care le vedeţi sub coordonarea politicii de centru-stânga să revină aşa cum era în urmă cu 8-10 ani, şi anume câştigarea examenului din toamnă, după care în 2016 un preşedinte de Consiliu Judeţean, primar şi bineînţeles cât mai multe primării în judeţ.

Nelu Bălaşa:Acestea sunt obiectivele. V-aş întreba… în afara lui Alexandru Buricea care sunt activiştii, personalităţile pe care vă mai bazaţi pentru întărirea UNPR-ului la Călăraşi?

Aurel Nicolae: Obiectivele pe termen scurt sunt pregătirea şi susţinerea pentru alegerea dl. Victor Ponta ca preşedinte al României.

În momentul acesta ne bazăm pe ceea ce avem. Pe colegii din biroul judeţean, pe consilierii judeţeni, pe consilierii locali, preşedinţii de organizaţii. Vom începe de luni o inventariere a organizaţiilor UNPR locale, comunale, orăşeneşti, vom încerca să le rectivăm acolo unde e nevoie, vom înfiinţa organizaţii în localităţileunde nu avem în momentul acesta, în aşa fel încât la sfârşitul lunii septembrie să putem fi prezenţi în toate cele 53 de localităţi ale judeţului cu organizaţii bine definite.

Ca şi personalităţi, ţinând cont de valoarea politică, este dl primar Drăgulin, poate se vor mai alătura şi alţi colegi din fostul nostru partid, PNL, sunt unii colegi interesaţi de această construcţie. Desigur că mai sunt, dar trebuiesc bine evaluaţi ca să putem construi.

Nelu Bălaşa:Având în vedere că este o numire, aveţi un angajament în raport cu conducerea centrală cu privire la creşterea forţei şi importanţei UNPR pe plan local?

Aurel Nicolae: Avem ca şi target în primă fază sau mai bine spus, prima acţiune este de demarare sau continuarea strângerii de semnături pentru susţinerea dl Victor Ponta la preşedinţia României care trebuie terminată până la jumătatea lunii august. Partidul nostru s-a angajat în strângerea a un milion de semnături la nivel naţional şi sunt convins că şi noi Călăraşiul, aşa câte ne-au fost repartizate,ne vom încadra în acest termen şi vom reuşi să mobilizăm simpatizanţi, electoratul nostru, pentru straângerea de semnături în vederea susţinerii acestei candidaturi. Aceasta este prima noastră sarcină în momentul acesta.

Nelu Bălaşa:Mulţumesc mult şi vă doresc succes!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page