Editoriale, Interviuri — august 26, 2015 at 21:32

Interviu cu Ionel Ganea antrenorul echipei de fotbal Dunărea Călăraşi

by

Nelu Bălașa: Mulțumesc Ionel Ganea pentru timpul acordat acestui interviu.  Vreau să fac remarca că Ionel Ganea este un nume de marcă în fotbalul românesc. Cum și de ce la Călărași?

Ionel Ganea: Ținând cont de faptul că eram liber de contract, nu aveam nici un angajament cu nici o echipă, am ales să antrenez o echipă mai mică dar cu pretenții și obiective mai mari.

ionel ganeaNelu Bălașa: Este o provocare profesională?

Ionel Ganea: Da, ca pentru orice om. Pentru mine nu este o rușine faptul că am venit aici la Călărași și am luat o echipă din liga a 3-a. Noi rămâne să confirmăm în liga a 2-a și poate în viitor, să schimbăm și obiectivele pe parcurs.

Nelu Bălașa: Ce te-au atras la Călărași, oamenii sau condițiile?

Ionel Ganea: Sunt niște condiții foarte bune, am o relație de prietenie foarte bună cu Marian Dinulescu.IMG_3428

Nelu Bălașa: Sportul în general și fotbalul, este o activitate care înseamnă valoare, caracter, competiție și fair-play. Am văzut că ești relativ bine integrat după o perioadă foarte scurtă de când ești în Călărași, întrebarea este: ai găsit aceste elemente pe care le-am menționat?

Ionel Ganea: Nu contează unde muncești, important este să fii profesionist până la capăt și să-ți faci treaba cât mai bine.

Nelu Bălașa: Apropo de profesinalism și valoare aș dori să-mi dai câteva nume ale jucătorilor care au certe calități care și care pot să susțină echipa în liga a 2-a.

Ionel Ganea: Cred că avem un lot destul de bun, atât cei tineri cât și jucători valoroși cu experiență, sunt și doi debutanți care au activat la liga întâi, este vorba despre Popa și Cezar Lungu, pe lângă ei am mai adus și jucători de la prima ligă cum este Vadrariu și Laurențiu Buș, am mai adus de la Dinamo și pe Himcinschi urmând să vină și Mihai. Eu cred că echipa are un lot echilibrat, atât numeric cât și valoros. Îl avem pe Sergiu Popescu cu experiență, pe Ștefan Mircea și, pe lângă ei mai avem în echipă alți 10 jucători tineri sub 19 ani.

Nelu Bălașa: Care ar fi obiectivul pentru anul acesta?

Ionel Ganea: Obiectivul nostru este să rămânem în liga a 2-a.

Nelu Bălașa:  Lotul de acum este înnoit într-o proporție mai mare sau mai mică?

Ionel Ganea: Acum știți cum este, la fiecare echipă avem jucători vechi și noi. Ținând cont că aici, la Călărași clubul nu poate să facă transferuri sau investiții, am preferat să aducem jucători liberi de contract.

Nelu Bălașa:  Ok, eu, spre deosebire de ceea ce se vorbește în fotbal, cred că antrenorul este cel care poate aduce valoarea unei echipe folosind valorile individuale și implementând concepte. Echipa nu înseamnă numai oameni valoroși ci și coeziune, din acest motiv întrebându-te și dacă sunt modificări în lot , pentru că până la urmă concepția este de a găsi aceste valori și de a mări valoarea lotului, a echipei și a performanţei.

Ionel Ganea: De exemplu, jucătorii tineri nu au încă experiență sau o valoare foarte mare, dar eu trebuie să le insuflu și să le dau încredere. În timp dacă ei răspund bine la antrenamente, joc și stres, atunci vor căpăta și valoare.

Nelu Bălașa:  Care ar fi atuurile echipei în momentul acesta, valoarea tehnico-tactică sau rezistența fizică?

Ionel Ganea: Eu aș spune că amândouă. Eu sunt mulțumit de echipă pentru că au răspuns foarte bine la pregătire, nu am avut parte de jucători încordați.

Nelu Bălașa:  De când ai venit la echipă ca antrenor, a crescut numărul de spectatori?

Ionel Ganea: Îmi este greu să spun ceva privind acest subiect, eu îmi doresc ca de acum, la meciurile la care noi participăm, prezența spectatorilor să fie cât mai mare.

Nelu Bălașa: Acum, știi și tu că dacă vor fi victorii, vor fi și spectatorii din ce în ce mai mulți.

Ionel Ganea: Știu, totul depinde de rezultat.

Nelu Bălașa:  Țineți legătura cu suporterii? Ea este o legătură instituționalizată, organizată sau este o legătură normală, firească?

Ionel Ganea: Eu sper ca prin rezultatele pe care echipa le va obține, să aducem suporterii la stadion în număr cât mai mare.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page