Interviuri — iunie 13, 2018 at 15:30

Interviu cu Dragoș Coman-viceprimar :Povestea banilor gratis la Călărași 

by

Nelu Bălașa: Ultimul loc pe țară la absorbția de fonduri europene până in 2018?

Dragoș Coman:Cred ca este o situație ce ține de conjunctură, altfel nu îmi explic legat de ce s-a întâmplat in trecut. Vă spun că in ultimi doi ani energia este una foarte bună iar lucrul efectiv pe proiecte se întinde peste orele de program.

Nelu Bălașa: O eventuală absorbție bună este meritul vostru al politicului?

Dragoș Coman:Nu neapărat! Meritul nostru se oprește la nivel de dorință și conștientizare a importanței acestor proiecte, in rest ar fi absurd și propagandistic sa ne asumăm munca efectivă si experiența de ani a Direcției de Programe.

Nelu Bălașa: S-a tot vorbit de 24 de milioane de euro. Îi luați, ce faceți cu ei?

Dragoș Coman:Nu avem cum să nu îi luăm! Sunt bani alocați Calarasului și nu intram in competiție cu nimeni, trebuie doar sa facem proiecte bine structurate iar la acest capitol stam foarte bine având deja proiecte in valoare de peste 150%  din suma alocată. Deci suntem pregătiți sa absorbim peste cei 24 milioane de euro.

Ca sa va răspund la ce facem cu ei, va spun ca majoritatea vor intra in infrastructura rutieră ( str. București ), pietonală ( centrul vechi ), mijloace de transport in comun moderne, piste dedicate pentru bicicliști și parcuri.

Nelu Bălașa: Smart City cum vă sună? Eu zic ca sunteți încă timizi ca sa nu folosesc o expresie care v-ar putea irita. 

Dragoș Coman: Sunt de-acord. Tehnologiile smart sunt încă văzute ca un accesoriu ce te face mai modern in ochii lumii și cam atât. Nimic mai greșit. Ne închipuim cu toții beneficiile unui semafor ce nu te tine degeaba pe loc acolo unde investițiile in infrastructură rutieră nu au existat sau câți bani îți poate economisi din buzunarul cetățenilor un sistem de iluminat public ce nu se aprinde decât atunci când exista mișcare. Smart City nu este o utopie, este un proces de modernizare asupra căruia și orașul nostru va trebui sa i se alăture cât mai rapid. Sa știți ca ceva pași am făcut și noi in cadrul proiectelor de mobilitate urbană și nu ne vom opri aici.

Nelu Bălașa: In concluzie sa înțeleg ca sunteți mulțumiți de activitatea Direcției de Dezvoltare?

Dragoș Coman:Personal sunt greu de mulțumit și cred ca meritam mai mult și se poate. Ideea este ca am mare încredere in ce fac acești oameni in cadrul directiei și sunt convins ca dacă vor avea tot concursul factorilor implicați, munca lor se va face simțită printre cetățeni cât de curând.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page