Editoriale, Interviuri — octombrie 29, 2014 at 22:30

Interviu cu Dragoş Coman, Preşedinte PMP Călăraşi

by

Dragos Coman CMYKCum ai cunoscut-o pe Elena Udrea?

Pe doamna Elena Udrea am cunoscut-o în perioada în care  ocupam poziția de Director al Cancelariei Prefectului Județului Călărași, perioadă în care domnia sa era Ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și făcea imposibilul pentru a finanța și susține proiectele  de infrastructură din Județul Călărași.

Care sunt principalele calităţi ale Elenei Udrea ca om?

Ce pot să vă spun cu  siguranță este faptul că domnia sa este  un om harnic, loial și dispus să-și  sacrifice viața personală  în favoarea  valorilor în care crede.

Ești unul dintre liderii judeţeni în care Elena Udrea are încredere. Care sunt argumentele pentru care te-ai alăturat proiectului politic Elena Udrea candidat la Preşedinţia României?

Am considerant dintotdeauna că poziția de Președinte al României trebuie să fie ocuptă de o persoană ce-și poate susține independența față de grupurile de interese și mai mult decât atât ar trebui să  fie extrem de implicată  în problemele interne ale  țării.

Elena Udrea încercă o retorică de genul “eu nu sunt ca  ei”.  Ce crezi că o diferenţiază? De ce Elena Udrea şi nu  altcineva?

O calitate ce o diferențiază de ceilalți candidați este chiar faptul că este femeie. Chiar dacă nouă bărbaților ne vine greu să recunoaștem, femeile au o capacitate  de sacrificiu mult mai  mare decât  a noastră și pot da dovadă  de  o  mai  mare rigurozitate.

De multe ori  Traian Băsescu şi Elena Udrea  au  declarat că PMP  este un  proiect  diferit  de  clasa  politică  actuală. Prin ce se diferenţiază acest proiect politic?

PMP a fost conceput ca un proiect politic nou dedicat  unor valori ce au fost susținute cu mari eforturi în ultimii 10 ani. Aș enumera aici lupta împotriva corupției, statul de drept  și menținerea României pe calea valorilor  europene.

Care este importanţa şi relevanţa orientării euopene şi euroatlantice a PMP ca partid politic în România.

Sunt convins că știm cu toții că un climat de securitate națională este benefic atât dezvoltării economice cât și calității vieții fiecăruia dintre noi, dacă vorbim de apartenența la structurile euro-atlantice. Dacă vorbim de Uniunea Europeană, vorbim de România ca parte a acestei structuri, vorbim de felul nostru de a fi ,  de ceea ce ne  caracterizează, de apartenența noastră istorică la acest  teritoriu, la aceste valori.

Ce loc ocupă  “statul de drept şi lupta împotriva corupţiei”  în strategia şi tactica politică  a PMP?

Indiscutabil „statul de drept” este dezideratul absolut al strategiei politice a PMP, iar politica în ceea ce privește „lupta împotriva corupției” trebuie să se rezume la asigurarea unui cadru legislativ pentru funcționarea în condiții de completă independență a instituțiilor abilitate.

Interviu realizat de Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page