Comunicate de presă, Ultimile Știri — decembrie 21, 2013 at 23:47

Intervenţii SMURD

by

LOGO-ISUParamedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina au fost solicitaţi să acţioneze pe raza comunei Dragoş Vodă, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 38 de ani, victimă a unei agresiuni

În data de 19.12.2013, ora 15.56, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza comunei Dragăş Vodă, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Gigi S., în vârstă de 38 de ani, victima unei agresiuni.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conştientă şi prezenta traumatism cranio-cerebral cu plagă de aproximativ 2 cm în zona parietală stângă, plagă tăiată la membrul superior stâng şi multiple contuzii şi escoriaţii la nivelul membrelor superioare.

Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina i-au  efectuat toaleta şi hemostaza plăgilor, pacientul fiind ulterior transportat la U.P.U. Călăraşi cu admisie de oxigen.

Un  echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu-Gară a fost solicitat să acţioneze pe autostrada A2, km 102, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor bărbat în vârstă de 40 de ani, victimă a unui accident rutier 

În data de 20.12.2013, ora 03:06, un echipaj SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu-Gară a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe autostrada A2,km 102, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Ion B., în vârstă de 40 de ani, victima unui accident rutier. 

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, victima, pasager al unui microbuz, prezenta traumatism cranio-cerebral, escoriaţii la nivelul capului şi plagă la buza superioară.

Paramedicii SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu-Gară au imobilizat pacientul pe salteaua vacuum, i-au aplicat guler cervical, au efectuat toaleta şi hemostaza plăgilor şi l-au transportat la U.P.U. Călăraşi cu admisie de oxigen.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Lt. Magearu Adriana  

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page