Comunicate de presă, Ultimile Știri — martie 28, 2014 at 14:08

Intervenţii SMURD

by

smurdParamedicii SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Dorobanţu, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 45 de ani, care a suferit poli-traumatisme în urma unui accident cu scuterul

În data de 27.03.2014, ora 11.24, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Dorobanţu, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Silică S., în vârstă de 45 de ani, victima unui accident rutier (care a căzut cu motoscuterul).

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conştientă şi prezenta stare de post-lipotimie, suspiciune de fractură la nivelul toracelui şi la nivelul membrului inferior drept, în urma căderii de pe scuter.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor persoanei, i-au aplicat pansament compresiv, i-au aplicat guler cervical. I-au montat atelă vacuum la nivelul membrului accidentat, au imobilizat-o pe targa lopată, i-au monitorizat funcţiile vitale şi ulterior a început deplasarea către unitatea spitalicească.

Pe timpul deplasării către spital, starea pacientului s-a agravat, fiind solicitat în sprijin un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În localitatea Ciocăneşti, echipajul SMURD a predat pacientul unui echipaj S.A.J. cu medic, care l-a transportat pe acesta la U.P.U. Călăraşi

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii Chiselet a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Mânăstirea, pentru acordarea primului ajutor unei persoane de sex feminin, care a fost acroşată de o autoutilitară în timp ce se deplasa cu bicicleta

În data de 27.03.2014, ora 14.37, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Mânăstirea, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex feminin, Mihăiţa A., în vârstă de 45 de ani, victima unui accident rutier (persoană acroşată de o autoutilitară înmatriculată în judeţul Dolj, în timp ce se deplasa cu bicicleta)

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, femeia prezenta o stare de conştienţă alterată şi prezenta suspiciune de fractură la nivelul bazinului şi suspiciune de fractură la nivelul membrului inferior drept,  acuzând dureri acute la nivelul bazinului, coloanei, membrelor inferioare şi toracelui posterior.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor victimei, i-au aplicat guler cervical şi au imobilizat-o în salteaua vacuum, i-au administrat oxigen, ulterior aceasta fiind transportată la spitalul din oraşul Olteniţa

Un echipaj de prim ajutor SMURD şi un echipaj de descarcerare din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii, pe braţul Borcea, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane înecate 

În data de 27.03.2014, ora 14.37, un echipaj de prim ajutor SMURD şi un echipaj de descarcerare din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii, pe malul braţului Borcei, pentru preluarea unei persoane cu identitate necunoscută, victimă a unui înec (aceasta fiind văzută plutind la suprafaţa apei de către nişte pescari, care au solicitat sprijinul pompierilor).

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD şi a echipajului de descarcerare la locul solicitării, a fost identificată o persoană de sex masculin, cu identitate necunoscută, care se afla în stare avansată de descompunere.

Victima a fost preluată de către reprezentaţii Serviciului de Medicină Legală, urmând ca organele abilitate să stabilească cu exactitate împrejurările în care respectiva persoană şi-a pierdut viaţa.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page