Comunicate de presă, Ultimile Știri — ianuarie 9, 2014 at 18:07

Intervenţii SMURD

by

SMURDParamedicii SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui bărbat  în vârstă de 38 de ani, victima unei agresiuni fizice

În data de 08.01.2014, ora 02.37, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Dan S., în vârstă de 38 de ani, victima unei agresiuni fizice.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conştientă şi prezenta un hematom la nivelul ochiului stâng, excoriaţii şi contuzii faciale şi acuza dureri la nivelul capului. În urma unei agresiuni fizice.

Paramedicii SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au acordat primul ajutor persoanei, i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targa lopată, i-au monitorizat funcţiile vitale şi ulterior aceasta a fost transportată de urgenţă la Spitalul din Călăraşi.

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii  de intervenţie Borcea  a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, care prezenta o plagă tăiată şi hemoragie puternică la nivelul braţului stâng

În data de 08.01.2014, ora 09.35, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii, pe strada Principală, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Ion C., în vârstă de 57 de ani.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul era conştient şi prezenta o plagă tăiată de circa 4 centimetri şi hemoragie masivă la nivelul braţului stâng.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor persoanei, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, i-au administrat oxigen, ulterior aceasta fiind transportată la U.P.U. Călăraşi.

Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Căscioarele, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 50 de ani, victima unei agresiuni fizice

În data de 08.01.2014, ora 17.20, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Căscioarele, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Marin N., în vârstă de 50 de ani, victima unei agresiuni fizice.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conştientă şi prezenta hematom la nivelul capului, în zona parietală dreaptă, plagă de aproximativ 3 centimetri în zona globului ocular stâng, excoriaţii şi contuzii faciale, acuzând totodată dureri puternice la nivelul capului. după ce a fost agresată de o  persoană necunoscută.

Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului Olteniţa au acordat primul ajutor persoanei, i-au efectuat hemostază, i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targa lopată, i-au monitorizat funcţiile vitale şi ulterior aceasta a fost transportată de urgenţă la Spitalul din municipiul Olteniţa.

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Păcii, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, care prezenta mai multe traumatisme

În data de 08.01.2014, ora 22.11, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii, pe strada Păcii, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Aurel N., în vârstă de 44 de ani.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul era conştient şi prezenta o plagă la nivelul buzei superioare, excoriaţii faciale, halenă alcoolică, acuzând dureri la cap, torace, membre inferioare şi superioare, după ce, potrivit relatărilor acestuia,  ar fi fost acroşat de un autoturism în timp ce se afla pe bicicletă.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor bărbatului, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, i-au administrat oxigen, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul judeţean de Urgenţă din Călăraşi. 

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page