Comunicate de presă, Ultimile Știri — aprilie 14, 2014 at 17:33

Intervenţii SMURD 13.04.2014

by

SMURD_ISUParamedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Ştefan Vodă, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui tânăr în vârstă de 18 ani, victima unei agresiuni

În data de 13.04.2014, ora 23.58, un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Ştefan Vodă, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Ionuţ E., în vârstă de 18 ani, victima unei agresiuni fizice.

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, persoana era conştientă şi prezenta halenă alcoolică, contuzii şi excoriaţii şi plăgi înţepate cu un corp ascuţit la nivelul toracelui şi braţului drept, în urma unei agresiuni fizice

Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au acordat primul ajutor persoanei, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, au imobilizat-o pe targa lopată, i-au monitorizat funcţiile vitale şi ulterior aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din Călăraşi.

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii Budeşti  a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Gălbinaşi, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, care a suferit traumatisme în urma unui accident rutier

În data de 13.04.2014, ora 06.37, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Gălbinaşi, pe DJ 301, la km 23, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Florin D., în vârstă de 20 de ani, victima unui accident rutier (conducător auto care s-a răsturnat pe marginea drumului cu autovehiculul pe care îl conducea pe ruta Cucuieţi – Gălbinaşi)

La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, tânărul era conştient şi prezenta poli-traumatisme la nivelul membrelor şi dureri la nivelul coloanei cervicale.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor victimei, i-au aplicat guler cervical şi i-au administrat oxigen, i-au efectuat hemostază şi i-au aplicat pansament compresiv, ulterior aceasta fiind transportată de urgenţă la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti.

Intervenţie la incendiu de autoturism

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a acţionat pe raza localităţii Ulmeni, pe DN 31, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul unui autoturism răsturnat

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului,se pare că incendiul a izbucnit la nivelul compartimentului motor din cauza coliziunii puternice dintre autoturism și un copac de pe marginea DN 31   

La locul accidentului s/a deplasat și un echipaj de prim ajutor SMURD, care a preluat victima, i-a acordat îngrijiri şi a transportat-o de urgenţă la spital

În data de 13.04.2014, ora 11.05, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Ulmeni, pe DN 31, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unui autoturism (înmatriculat în Bulgaria), proprietate individuală, aparţinând lui Marian N.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi mult fum la nivelul întregului autoturism, care se afla răsturnat pe marginea drumului, după ce se izbise violent de un arbore.

Conducătorul autoturismului, Marian N. a fost extras din autovehicul de către câțiva participanți la trafic cu puțin timp înainte ca incendiul să se extindă de la nivelul motorului la întreaga mașină. Acesta a fost preluat de către paramedicii SMURD sosiţi la locul accidentului, bărbatul fiind conştient, prezentând mai multe traumatisme, contuzii şi excoriaţii şi acuzând dureri acute la nivel lombar şi nivel toracic.

Paramedicii SMURD i-au aplicat guler cervical victimei şi au imobilizat-o în salteaua vacuum şi au transportat-o de urgenţă la spitalul din Olteniţa

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit la nivelul compartimentului motor în urma unui șoc puternic, produs prin coliziunea frontală dintre autoturism și un copac de pa marginea drumului.  .

Un echipaj profesionist de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de  minute.

În urma incendiului a ars respectivul autoturism în proporţie de 95 %, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de 5.000 de lei.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page