Evenimente, Ultimile Știri — mai 5, 2014 at 20:59

Intervenţii la inundaţii judeţul Călăraşi

by

Ca urmare a căderilor abundente de precipitaţii din data de 04.05.2014, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa, precum şi din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti, au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei acumulate în 22 de gospodării şi 7 locuinţe, în localităţile Olteniţa, Budeşti, Frumuşani, Orăşti şi Gălbinaşi.

inundatii2Pentru evacuarea apei şi revenirea la starea de normalitate, echipajele de pompieri au intervenit cu un număr de patru autospeciale cu apă şi spumă şi cinci motopompe.

inundatii5Intervenţie la incendiu de locuinţă în municipiul Olteniţa 

Două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au acţionat în municipiul Olteniţa, pe strada Muşeţelului, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu fum dens la nivelul  unei locuinţe 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul s-a produs din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere de către o persoană neidentificată

Pompierii militari au acţionat eficient şi au reuşit în timp util să elimine posibilitatea extinderii arderii, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

În data de 02.05.2014, ora 21.43, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza municipiului Olteniţa, pe strada Muşeţelului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală aparţinând numitului Nicolae E.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu degajare de fum dens la nivelul întregului imobil.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, împrejurarea determinantă a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere de către o persoană neidentificată.

Două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 100  de minute.

În urma incendiului au ars aproximativ 60 mp tavan din scândură, mobilier, trei uşi, două ferestre din lemn şi 30 kg materiale textile.

Pompierii militari au acţionat eficient şi au reuşit în timp util să elimine posibilitatea extinderii arderii, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

Intervenţie la incendiu în localitatea Oltina, comuna Unirea

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au acţionat pe raza localităţii Oltina, comuna Unirea, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei locuinţe 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum  neprotejat termic faţă de materiale combustibile   

În data de 04.05.2014, ora 22.12, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Oltina, comuna Unirea, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe proprietate individuală aparţinând numitului Niculae I.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi mult fum la nivelul podului şi acoperişului imobilului.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Un echipaj profesionist de stingere din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 110 de minute.

În urma incendiului au ars aproximativ 40 mp astereală din lemn şi s-a degradat acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 10 mp. Valoarea bunurilor salvate de către pompierii militari a fost estimată la suma de aproximativ 70.000 de lei.

 Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Lt. Magearu Adriana 

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page