Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 23, 2013 at 03:34

Intervenţii la incendii

by

incendiuDetaşamentul de pompieri Călăraşi a intervenit pe raza localităţii Cuza Vodă, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu violenţă şi cu fum dens la garderoba şi magazia unui disco club.

Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului de către pompieri militari şi poliţie, incendiul a  avut drept cauză folosirea intenţionată a sursei de aprindere

Pompierii au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei, valoarea pagubelor fiind în curs de stabilire

În data de 21.11.2013, ora 05.24, cinci echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Cuza Vodă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un disco club.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la garderoba, magazia şi sala clubului, pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi.

Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului de către pompieri militari, incendiul a izbucnit datorită folosirii intenţionate a sursei de aprindere.

Patru echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie, sub comanda directă a inspectorului şef al I.S.U.J. Călăraşi, cu 4 autospeciale de stingere cu apă, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ  5 ore.

În urma incendiului au ars: mobilier, aparatură electrocasnică, instalaţia de ventilat, 5 mc grinzi din lemn şi 100 mp astereală din lemn. Valoarea pagubelor este în curs de stabilire, echipajele profesioniste de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta în interiorul compartimentului motor al unui autoturism, în municipiul Călăraşi

Potrivit primelor cercetări efectuate la faţa locului de către pompieri militari, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalaţia electrică a autoturismului

Pompierii au reuşit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 5.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de  5.000 de lei 

În data de 21.11.2013, ora 10.52, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze în municipiul Călăraşi, pe strada Prelungirea Dobrogei, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism Dacia Pick Up.

În momentul sosirii echipajului specializat de stingere, incendiul se manifesta la compartimentul motor al autoturismului.

După primele cercetări efectuate de către pompierii militari, s-a stabilit că sursa de aprindere a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la instalaţia electrică a autoturismului.

Echipajul de pompieri din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 3 minute.

În urma incendiului au ars: instalaţia electrică a autoturismului şi alte componente combustibile ale compartimentului motor, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5.000 lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Lt. Magearu Adriana 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.