Comunicate de presă, Ultimile Știri — decembrie 21, 2013 at 12:29

Intervenţii I.S.U. „Barbu Ştirbei”

by

LOGO-ISUPompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile   

În data de 18.12.2013, ora 23.12, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza municipiului Olteniţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul acoperişului unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând numitului Constantin O.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul podului şi acoperişului locuinţei, în zona coşului de evacuare a fumului.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile .

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 45 de minute.

În urma incendiului au ars aproximativ 2 mp acoperiş şi 3 grinzi din lemn.         Pompierii militari au reuşit să salveze, printr-o intervenţie promptă şi eficientă,  casa proprietarului şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

Intervenţii SMURD

Un  echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea  a fost solicitat să acţioneze pe raza localităţii Gâldău, comuna Jegălia, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 68 de ani, căzut de pe bicicletă pe un plan dur

       În data de 18.12.2013, ora 14.18, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Gâldău, comuna Jegălia, pentru preluarea şi acordarea primului ajutor unei persoane de sex masculin, Ion P., în vârstă de 68 de ani, căzut de la o înălţime de aproximativ 1 m (căzut de pe bicicletă). 

        La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, bărbatul prezenta traumatism cranio-cerebral, pierderi ale stării de conştienţă, hematom occipital drept şi plagă în zona frontală stângă.

        Paramedicii SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au imobilizat pacientul pe targa lopată, i-au aplicat guler cervical, au efectuat toaleta plăgilor şi l-au transportat la U.P.U. Călăraşi cu admisie de oxigen.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Lt. Magearu Adriana 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page