Comunicate de presă, Ultimile Știri — august 6, 2014 at 07:00

Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

by

Vineri, 01 august, un echipaj de  pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au distrus mai multe elemente de muniţie rămasă neexplodată descoperite pe teritoriul județului

muniţiei neexplodată1În data de 01.08.2014, în intervalul orar  09.00 – 14.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Călărași s-au deplasat pe raza localităţii Radu Negru, comuna Modelu, pentru distrugerea a 53 de proiectile de diferite calibre, 3 bombe aruncător, 2 grenade defensive și alte 8882 elemente de muniţie rămasă neexplodată ( 2882 cartușe de diferite calibre și 6000 tuburi cartușe)

muniţiei neexplodatăÎn cadrul acestei operaţiuni de distrugere, specialiştii pirotehnişti au folosit 22,3 kg de T.N.T. (trinitrotoluen), misiunea finalizându-se cu succes.

muniţiei neexplodată2Respectivele elemente de muniţie au fost descoperite pe raza judeţului Călăraşi în decursul ultimelor luni.

Recomandări:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite;

muniţiei neexplodată3

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page