Comunicate de presă, Ultimile Știri — august 23, 2014 at 14:02

Intervenţie pirotehnică în localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Perișoru

by

Un cetăţean din Perișoru a descoperit, în timp ce efectua lucrări agricole în propria gospodărie, un proiectil exploziv de calibrul 100 mm și a semnalat pericolul prin 112.

muniţiei neexplodată3În data de 21.08.2014, ora 10.25, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să se deplaseze în localitatea Tudor Vladimirescu, comuna Perișoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui  proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri.

Respectivul element de muniţie a fost descoperit de către Liviu M. în propria curte în timp ce efectua săpături în grădină.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului  pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat  proiectilul exploziv, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :

   Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

   De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite;

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page