Comunicate de presă, Ultimile Știri — mai 15, 2014 at 19:35

Intervenţie pirotehnică în Călăraşi: muniţie rămasă neexplodată – 49 proiectile şi 7 bombe aruncător

by

Lucrătorii unui operator economic au descoperit mai multe elemente de muniţie rămasă neexplodată, în timp ce sortau fier vechi.

poze interjudeteana 049Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt la faţa locului şi a înlăturat pericolul

În data de 14.05.2014, ora 09.40, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să se deplaseze în municipiul Călăraşi, pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a 49 proiectile şi 7 bombe aruncător.

Respectivele elemente de muniţie (total 56, din care: 12 proiectile cumulative cu mişcare lentă de rotaţie, 37 proiectile explozive şi 7 bombe aruncător) au fost descoperite pe domeniul privat al unui operator economic din municipiul Călăraşi, de către angajaţii acestuia, în timp ce sortau fierul vechi.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, aceştia au anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului  pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit prompt cu o autospecială şi au ridicat respectivele elemente de muniţie, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Intervenţii la inundaţii

 Ca urmare a căderilor de precipitaţii din data de 14.05.2014, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa, precum şi din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti, au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei acumulate în 8 gospodării, în localităţile Olteniţa şi Budeşti,

Pentru evacuarea apei şi revenirea la starea de normalitate, echipajele de pompieri au intervenit cu un număr de două autospeciale cu apă şi spumă şi trei motopompe.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Lt. Magearu Adriana 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page