Comunicate de presă, Ultimile Știri — iunie 23, 2016 at 21:08

Intervenție pentru salvarea unui cal căzut într-o fântână

by

Două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să  acționeze pentru salvarea animalului, pe care l-au extras și l-au redat proprietarului, fară ca acesta să prezinte vătămări

isu2În data de 22.06.2016, ora 12.02, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Călărași au fost solicitate să acţioneze în afara municipiului, pe un câmp, la aproximativ 5 km de varianta Nord, pentru salvarea unui cal căzut într-o fântână dezafectată cu o adâncime de aproximativ 2,5 – 3 metri.

La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției, cabalina (femelă, în vârstă de 3 ani și cu o greutate de aproximativ 700 de kg) era căzută cu partea din spate într-o fântână dezafectată care avea un diametru de 90 de centimetri.

Gura de vizitare a fântânii se afla la nivelul solului și era acoperită cu iarbă și este foarte probabil ca animalul să fi căzut în fântînă în timp ce păștea, potrivit relatărilor proprietarului.

isu1Pompierii militari au intervenit pentru extragerea animalului din respectiva fântână folosind  Kit-ul de salvare din puțuri, un troliu și mai multe role de furtun de tip C, cu care au reușit să asigure și să extragă cabalina fară probleme deosebite.

Intervenţia pompierilor militari a fost una destul de dificilă și a durat aproximativ o oră și 30 de minute, calul fiind redat proprietarului fără a suferi vreo vătămare.

Mai trebuie menționat că deplasarea autospecialelor s-a efectuat pe o distanță de aproximativ 10 km pe drumuri neamenajate și greu practicabile.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.