Comunicate de presă, Ultimile Știri — iunie 23, 2016 at 21:44

Intervenţie la incendiu de miriște în satul Dâlga, comuna Dor Mărunt

by

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de aproximativ două ore, lichidând arderea în limitele găsite

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de conducătorul unui tractor, care în timp ce efectua lucrări agricole a lovit un stâlp de electricitate și a provocat un arc electric care a aprins miriștea

isu4În data de 22.06.2016, ora 12.29, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să intervină pe raza localității Dâlga, comuna Dor Mărunt,  pentru stingerea unui incendiu de miriște izbucnit pe un teren agricol, proprietate privată, aparţinând unei societăți cu profil agricol.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la un utilaj agricol și la miriștea de orz pe o suprafață de aproximativ 15 hectare, existând risc de extindere a arderii la vecinătăți.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către conducătorul unui tractor, care în timp ce efectua lucrări agricole, a acroșat cu utilajul pe care îl conducea un stâlp de susținere a liniei electrice aeriene de 20 Kv, fapt ce a dus la prăbușirea stâlpului și la producerea unui arc electric între cablurile electrice, care a aprins miriștea.

Încercând să localizeze incendiul prin efectuarea de brazde, conducătorul tractorului a conștientizat faptul că utilajul pe care în conducea a fost cuprins de frontul de flacără și aceasta se dezvoltă cu repeziciune, s-a auto-evacuat și a abandonat tractorul.

Pompierii militari din cadrul Secței de pompieri Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore.

isu3În urma incendiului au ars un utilaj agricol în totalitate și aproximativ 15 hectare de miriște de orz, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de circa 200.000 de lei.

De asemenea a fost distrus un stâlp electric de înaltă tensiune  al LEA 20 Kv Pelinu și consolele altor trei stâlpi, iar cablul electric a fost deteriorat pe o lungime de aproximatim 350 ml.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăți, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite..

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page