Comunicate de presă, Ultimile Știri — februarie 17, 2015 at 08:13

Intervenție la incendiu de locuință pe strada Plevna, din municipiul Călărași

by

Pompieri militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au intervenit rapid pentru lichidarea incendiului şi pentru salvarea mai multor bunuri materiale

incendiu3În data de 14.02.2015, ora 17.43, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitați să acţioneze pe strada Plevna,  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe, proprietate privată, aparținând lui Constantin P.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu mocnit, cu jar şi cu fum dens la acoperișul locuinței, pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, în apropierea coșului de evacuare a fumului.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coșului de evacuare a fumului, deteriorat și neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute.

În urma incendiului au ars: două grinzi din lemn, tavanul unei camere pe o suprafață de trei metri pătrați și material lemnos din structura acoperișului locuinței, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 300 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte camere ale locuinței, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 de lei.

Intervenție la incendiu în localitatea Dârvari, comuna Tămădău Mare

Două echipaje de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 65 de minute

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea locuinței

În data de 15.02.2015, ora 22.50, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să acţioneze în localitatea Dârvari, comuna Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparținând Mariei I.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens, generalizat, la nivelul întregii locuințe (aceasta fiind compusă din trei camere, construită din pământ, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați)

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea locuinței.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 65 de minute.

În urma incendiului au ars: întreaga locuință (construită din pământ) și bunurile materiale aflate în interiorul acesteia, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 5.000 de lei.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page