Comunicate de presă, Ultimile Știri — august 19, 2014 at 13:06

Intervenție la incendiu în Călărași, pe strada Libertății

by

Patru echipaje profesionuiste de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au acţionat pe strada Libertății, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent, cu flacără și fum dens la nivelul mai multor anexe din două gospodării învecinate

pompieriPotrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui conductor electric defect / neizolat corespunzător

În data de 16.08.2014, ora 14.30, patru echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza municipiului Călărași, pe strada Libertății, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unor anexe gospodărești, proprietăți private, aparţinând proprietarilor Gheorghe S. și Ioana I.  La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul unor magazii de lemne și anexe gospodăerști, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, existând pericol de propagare și la locuințele din imediata apropiere.

Patru echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită și o autospecială de stingere de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei  ore  și 40 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui conductor electric defect / neizolat corespunzător.

În urma incendiului au ars:acoperișurile a  patru anexe gospodărești, material lemnos, elemente din material plastic, elemente de mobilier și materiale textile, cât și aparatură electrocasnică, depozitate în aceste magazii.

pompieri1De asemenea, trebuie menționat că exista riscul, din cauza vântului și a cantității mari de materiale combustibile aflate într-un perimetru restrâns, ca arderea să se extindă cu repeziciune la două locuințe și la anexele  gospodărești din vecinătate, însă intervenția promptă și eficientă a echipajelor profesioniste de stingere a împiedicat acest lucru în timp util , fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de 600.000 de lei.

Intervenţii la incendii de miriște și vegetație uscată

Un echipaj de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a intervenit pe raza localităţii Răzvani, în apropiere de A2, în dreptul  km 63 – 64, pentru lichidarea unui incendiu de miriște și vegetație uscată, care se manifesta cu flacără şi mult fum la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 25 de  hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu 

În data de 15.08.2014, ora 21.13, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Răzvani, în apropiere de A2 (km 63/64), pentru stingerea unui incendiu de miriște și vegetație uscată izbucnit la nivelul unui teren agricol.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu  flacără şi cu fum dens la nivelul miriștii de grâu și al vegetației uscate pe o suprafață de aproximativ  25 de  hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 30 de minute.

În urma incendiului a ars miriște de grâu și vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 25 de  hectare, neînregistrându-se pagube materiale.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au acţionat pe raza localității, pentru lichidarea unui incendiu de miriște, care se manifesta cu flacără și fum mult la nivelul unei suprafeţe de aproximativ zece  hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii

În data de 16.08.2014, ora 10.00, un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița a fost solicitat, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pentru stingerea unui incendiu de miriște de grâu izbucnit la nivelul unui teren agricol, proprietate privată, aparţinând unei societăți comerciale din localitate. La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul miriștii de grâu și al vegetaţiei uscate pe o suprafață de aproximativ  zece  hectare.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (APCA), acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 35 de minute. În urma incendiului a ars miriște de grâu și vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare, neînregistrându-se  pagube materiale.

Două echipaje de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au intervenit pe raza localităţii Dârvari, comuna Tămădău Mare, pentru lichidarea unui incendiu de miriște și vegetație uscată, care se manifesta cu flacără şi mult fum la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 20 de  hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu

 În data de 16.08.2014, ora 22.01, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Dârvari, comuna Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu de miriște și vegetație uscată izbucnit la nivelul unui teren agricol, proprietate aparținând domeniului privat român.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu  flacără şi cu fum dens la nivelul miriștii și vegetației uscate pe o suprafață de aproximativ  20 de hectare.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu și a vegetației uscate.

Două echipaje specializate de stingere din cadrul Secției Dragalina s-au deplasat la această intervenţie cu două autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 20 de minute.

În urma incendiului a ars miriște și vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 20 de  hectare, neînregistrându-se pagube materiale.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page