Comunicate de presă, Ultimile Știri — aprilie 17, 2015 at 11:34

Intalnire privind Ghidul Sub – Masurii 19.1 la sediul MADR

by

In data de 15 aprilie 2015 a avut loc intalnirea dintre Grupurile de Actiune Locala, reprezentate de Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala – FNGAL si reprezentantii AM-PNDR, la sediul  Ministerului Agriculturii. Intalnirea a vizat unele nelamuriri in ceea ce priveste Ghidul Solicitantului aferent Masurii  19.1, iar discutia s-a realizat punctual, facandu-se referire la urmatoarele:

agricultura

  1. Solicitantul trebuie sa apartina categoriei solicitantilor eligibili pentru Sub-Masura 19.1, respectiv, parteneriatele privat – publice constituite in baza Acordului de parteneriat (fara personalitate juridica) si parteneriate constituite ca asociatie in baza OG nr. 26/2000.
  2. Parteneriatele sunt aferente unor teritorii care nu se suprapun. Teritoriile acoperite de GAL trebuie sa se regaseasca in spatiul eligibil LEADER (UAT Comune si UAT – Orase mici, cu mai putin de 20.000 locuitori). UAT sunt reprezentate exclusiv de Autoritatile Publice Locale, in baza unei Hotarari de Consiliu Local (HCL).
  3. Expertiza angajatilor solicitantului.  Exista doua variante pentru acest punct, respectiv solicitantul dispune de cel putin un angajat propriu cu expertiza dovedita in domeniul animarii/promovarii/informarii de minim 1 an si cel putin 2 angajati proprii cu expertiza dovedita in realizare de studii de zona sau elaborare de analiza diagnostic sau elaborare/implementare (inclusiv modificari de strategii de dezvoltare teritoriala. In a doua varianta solicitantul dispune de cel putin 2 angajati proprii, dintre care cel putin 1 angajat cu expertiza in animare si cel putin un angajat cu expertiza dovedita in realizare de studii de zona sau elaborare de analize diagnostic sau elaborare/implementare (inclusiv modificari) de strategii de dezvoltare teritoriala. Expertiza angajatilor se va demonstra prin CV insotit de aeverinte de munca, extras revisal, diplome/certificate de absolvire cursuri/studii superioare, scrisori de recomandare etc.
  4. Date statistice privind numarul de locuitori din teritoriul acoperit, densitatea populatiei si suprafata teritoriului. Aceste date trebuie sa fie certificate de Institutul de Statistica cu semnatura si ștampila sau indicandu-se sursa datelor publice oficiale ale Institutului de Statistica folosite in cadrul cererii de finantare.
  5. Durata de implementare a sub-masurii 19.1. Cu toate ca aceasta durata nu este specificata cu exactitate in numar de luni in Ghidul Solicitantului, s-a ajuns la concluzia ca proiectul implementat pe Sub-masura 19.1 trebuie sa dureze 3 luni.

Dupa clarifcarea acestor aspecte, intalnirea a luat sfarsit.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page