Evenimente, Ultimile Știri — iunie 7, 2013 at 17:13

Întâlnire de lucru la ADR Sud Muntenia destinată beneficiarilor Regio (APL-uri)

by

intalnire adr 5Vineri, 7 iunie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat o întâlnire de lucru cu beneficiarii de fonduri nerambursabile Regio – autorităţi publice locale, precum şi cu diriginţii de şantier responsabili de lucrările de construcţii realizate în cadrul proiectelor implementate în regiunea noastră cu finanţare europeană.
Evenimentul, la care au participat peste 120 de persoane, a avut loc la sediul Agenţiei din Călăraşi. Scopul organizării acestei întâlniri a fost de a prezenta stadiul implementării Regio în Sud Muntenia, a contractelor de execuţie de lucrări pentru proiectele finanţate din Regio, a decontării acestor contracte de lucrări şi Instrucţiunea AM POR nr. 105, privind mecanismul decontării cererilor de plată. Totodată, s-au purtat discuţii tehnice legate de problemele apărute în implementarea contractelor de finanţare, precum şi despre neregulile identificate şi corecțiile financiare aplicate. intalnire adr 7

Problemele ce apar în implementarea contractelor se datorează schimbărilor în tehnologia de execuţie sau a materialelor, erorilor sau omisiunilor în elaborarea documentaţiilor tehnice, schimbărilor soluţiilor tehnice de realizare a obiectivelor de investiţii sau din cauza necorelării între planşele şi listele de cantităţi din PT. Prioritatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este prevenirea unor astfel de probleme întâmpinate în proiectele aflate în implementare în acest moment.

intalnire adr 6
Dezbaterile ce au avut loc astăzi, 7 iunie, au avut ca scop sprijinirea beneficiarilor în finalizarea cu succes a implementării proiectelor, în vederea creşterii gradului de absorbţie a fondurilor nerambursabile alocate regiunii Sud Muntenia prin programul Regio.

[wzslider autoplay=”true”]

Sursa:www.facebook.com/adrsudmuntenia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page