Educaţie, Ultimile Știri — februarie 4, 2015 at 18:12

INSPECTORII SCOLARI VOR PUTEA OCUPA POSTURILE DOAR PRIN CONCURS

by

Noul ministru al Educatiei a anuntat ca toate posturile din inspectoratele scolare vor fi ocupate din acest an prin concurs.

sc
Sorin Cimpeanu, Ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, a anuntat oficial ca din acest an se vor organiza concursuri pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari generali si pentru celelalte posturi din sistem.

“Sunt interimari de foarte mult timp, iar stabilitatea in sistem este un lucru mult asteptat. Intentionam chiar pe 9 februarie sa lansam anuntul public de lansare a concursului, mai intai pentru inspectorii scolari generali, urmat pe 20 martie, daca validam calendarul in acest fel, pentru inspectori generali adjuncti si pentru directori casa corp didactic, urmat intr-o succesiune fireasca de concursul pentru ocuparea pe baza de competente a posturilor de director de unitati de invatamant preuniversitar”, a declarat Cimpeanu.

Ministrul Educatiei s-a pronuntat pentru asigurarea stabilitatii sistemului, argumentand ca este necesara pentru implementarea unor planuri manageriale de dezvoltare a scolilor romanesti. El a aratat ca aceasta implementare depinde de ocuparea posturilor mentionate, intrucat prin intermediul lor este gestionat sistemul de educatie.

Anterior, ministrul Cimpeanu anuntase organizare concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori de scoli, cu scopul de a selecta cele mai competente persoane pentru a conduce cu succes institutiile de invatamant.

“Personal, cred in necesitatea organizarii de concursuri deoarece obiectivele complexe asumate la nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar necesita o prioritizare si o esalonare in timp. Pentru a putea aborda acest lucru intr-o maniera profesionista este nevoie de timp.

Pentru a a putea avea manageri competenti ai institutiilor de invatamantt preuniversitar, este nevoie de concursuri. Am solicitat colegilor mei din minister sa finalizeze propuerea metodologiei de concurs, sa o lanseze cat se poate de repede in dezbatere publica si sa fie promovata prin ordin de ministru. De asemenea, am solicitat ca, in paralel, sa avem o propunere de calendar cu privire la desfasurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de director, care sa inceapa in luna martie acestui an”, a declarat ministrul Educatiei, Mihai Sorin Cimpeanu.

sursa: portalinvatamant.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page