Evenimente, Ultimile Știri — iulie 31, 2013 at 18:35

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi informează

by

LOGO-ISU

În perioada 26.07.2013 – 29.07.2013, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă:

Incendii

În data de 27.07.2013, ora 14.40, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Cuza Vodă pentru stingerea unui incendiu de mirişte izbucnit după ce o persoană neidentificată a folosit o sursă de aprindere pentru a genera arderea. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 2 ha. Pompierii au intervenit şi au lichidat incendiu după aproximativ o jumătate de oră de luptă cu flăcările. Nu s-au înregistrat pagube materiale.

În data de 28.07.2013, ora 13.57, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să intervină pe raza localităţii Roseţi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în curtea bisericii din localitate. După primele cercetări efectuate la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit după ce o persoană rămasă neidentificată a folosit o sursă de aprindere pentru a da foc vegetaţiei din curtea bisericii lăsându-l nesupravegheat. Pompierii au acţionat cu o autospecială şi au lichidat incendiul, neînregistrându-se pagube materiale.

Alte intervenţii

În data de 26.07.2013, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să intervină pentru căutarea unei persoane care se presupunea că s-ar fi înecat în fluviul Dunărea. Căutările au început la orele 19.30 şi au încetat la orele 21.40 din cauza vizibilităţii scăzute, stabilindu-se de comun acord cu organele de poliţie ca acestea să fie reluate în dimineaţa zilei următoare. După încă două zile de căutări, victima a fost găsită în dimineaţa zilei de 28.07.2013, între km fluvial 429-428, fiind adusă la mal şi predată organelor de poliţie.

Intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă

În data de 27.07.2013, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei Dragalina şi un echipaj al S.A.J. Călăraşi au intervenit pe raza localităţii Chiselet, în urma producerii unui accident rutier din care au rezultat două victime după ce un autoturism s-a răsturnat şi a ieşit în afara carosabilului. Echipajul de prim ajutor SMURD a preluat una dintre victime, Lucian C., în vârstă de 31 de ani, care prezenta multiple plăgi tăiate la nivelul membrelor superioare şi inferioare, hematom frontal şi suspiciune de fractură la articulaţia genunchiului drept. Persoanei i s-a acordat primul ajutor medical după care a fost transportată la spital. Cealaltă victimă, Nuţică P., care prezenta uşoare escoriaţii a fost preluată de un echipaj al SAJ Călăraşi şi transportată la spital. La locul intervenţiei s-a deplasat şi un echipaj de descarcerare care a intervenit pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul autoturismului.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Cpt. Ionescu Mihai 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page