Evenimente, Ultimile Știri — septembrie 17, 2013 at 16:28

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi informează

by

poze interjudeteana 004         În intervalul 12.09.2013 – 16.09.2013, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă astfel:

Intervenţii la incendii

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au intervenit pe strada Viitor, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul unei locuinţe şi ameninţa să se extindă şi la imobilul învecinat

poze interjudeteana 102

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarei, care a schimbat butelia de la aragaz şi a verificat dacă iese gaz cu un băţ de chibrit, provocând o explozie

Pompierii profesionişti au reuşit în acest caz să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 de lei şi au eliminat în timp optim riscul de propagare a arderii la alte imobile  

În data de 12.09.2013, ora 12.42, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Viitor, la nr. 52, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând Elenei G. (în vârstă de 70 de ani). La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul bucătăriei locuinţei şi se propagase la acoperişul casei şi la acoperişul imobilului învecinat, la nr. 56. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarei, care a schimbat butelia de la aragaz şi a verificat dacă iese gaz cu un băţ de chibrit. Nefericita încercare a femeii în vârstă de 70 de ani a produs o explozie, gazul emanat de butelie s-a aprins şi astfel au luat foc mai multe elemente combustibile din bucătărie. Ulterior, femeia a încercat să scoată butelia aprinsă din bucătărie, însă din cauza arsurilor pe care le-a suferit la nivelul membrelor superioare, a scăpat-o şi a ieşit din casă alertând vecinii. Un echipaj S.A.J. a intervenit, i-a acordat primul ajutor persoanei şi a transportat-o la spitalul din Călăraşi.

Trei echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore şi 15 minute. În urma incendiului au ars: o butelie, aparatură electrocasnică, elemente de mobilier din bucătărie, materiale  textile şi plastice şi acoperiş din lemn învelit cu tablă pe o suprafaţă de aproximativ 50  metri pătraţi (la Elena G.) şi acoperişul din lemn al locuinţei vecine, pe o suprafaţă de circa 20 de metri pătraţi.

Valoarea pagubelor a fost estimată la valoarea de 25.000 de lei, echipajele profesioniste de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la locuinţa învecinată şi la celelalte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit în localitatea Raşi, comuna Sălcioara, judeţul Ialomiţa, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără la nivelul unei combine agricole

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza frecării produse la nivelul curelelor şi mecanismelor utilajului agricol aflat în funcţiune.

DSCN0106

În data de 12.09.2013, ora 14.08, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Raşi, comuna Sălcioara, judeţul Ialomiţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui utilaj agricol (combină). Proprietate individuală, aparţinând lui Ionel  S.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul compartimentului motor şi la anvelopele utilajului agricol.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza frecării produse la nivelul unor curele şi a mecanismelor combinei agricole, care efectua lucrări de recoltare în câmp.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Secţiei Lehliu Gară s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră. În urma incendiului a ars combina agricolă în proporţie de 80 %, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 50.000 de lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 25.000 de lei, limitându-se posibilitatea extinderii incendiului şi la alte bunuri materiale.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au acţionat timp de 4 ore şi 20 de minute în localitatea Iezeru, comuna Jegălia, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul plantelor furajere depozitate sub formă de baloţi într-o gospodărie

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza auto-aprinderii lucernei, care era depozitată  necorespunzător şi neventilată

Pompierii profesionişti au reuşit în acest caz să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de aproximativ 16.000 de lei

În data de 12.09.2013, ora 19.57, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Iezeru, comuna Jegălia, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei gospodării, proprietate individuală, aparţinând lui Nicolae V. La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul plantelor furajere depozitate sub formă de baloţi în incinta gospodăriei.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza auto-aprinderii lucernei, care era depozitată necorespunzător şi neventilată.

Echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 4 ore  şi 20 de minute.

În urma incendiului au ars: 1000 de baloţi de lucernă, 600 de baloţi paie de grâu, 700 de baloţi mazăre, fiind degradaţi alţi 500 de baloţi, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 16.000 de lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei, totodată limitându-se posibilitatea extinderii incendiului.

La intervenţie a participat şi un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Jegălia, care a utilizat o motopompă, pe care au alimentat-o din lacul Iezer.

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au acţionat timp de 3 ore şi 45 de minute în localitatea Cetatea Veche, comuna Spanţov, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul plantelor furajere depozitate sub formă de baloţi într-o gospodărie cetăţenească

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt, fiind astfel posibilă aprinderea plantelor furajere depozitate  în imediata  apropiere

Pompierii profesionişti au reuşit în acest caz să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de aproximativ 3.000 de lei

În data de 14.09.2013, ora 23.02, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Cetatea Veche, comuna Spanţov, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei gospodării, proprietate individuală, aparţinând lui Ion M. La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta violent şi cu fum dens la nivelul plantelor furajere depozitate sub formă de baloţi în incinta gospodăriei.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt, fiind astfel posibilă aprinderea plantelor furajere depozitate  în imediata  apropiere.

Echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 3 ore  şi 45 de minute.

În urma incendiului au ars 3000 de baloţi de lucernă, valoarea pagubelor fiind estimată la valoarea de 3.000 de lei, echipajele profesioniste de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

La intervenţie a participat şi un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Jegălia, care a utilizat un buldo-excavator.

Pompierii m din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au intervenit în localitatea Chirnogi,  pentru lichidarea unui incendiu de mirişte, care se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei suprafeţe de 15  hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriştii  

În data de 15.09.2013, ora 14.55, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Chirnogi, pentru stingerea unui incendiu de mirişte izbucnit la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 15  hectare, proprietate privată, aparţinând unei societăţi cu profil agricol din comuna Spanţov.

La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei suprafeţe de aproximativ 15  hectare de mirişte de grâu. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unei persoane neidentificate, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriştii.

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore.

În urma incendiului au ars 15 hectare de mirişte, neînregistrându-se pagube materiale.

Echipajul profesionist de stingere a reuşit să salveze în acest caz bunuri materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei, limitându-se posibilitatea extinderii incendiului la culturile de viţă-de-vie şi porumb aflate în imediata apropiere.

[wzslider autoplay=”true”]

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page