Comunicate de presă — octombrie 19, 2016 at 16:38

Inspectia Muncii a aplicat amenzi în valoare de circa 300.000 de euro

by

Imagini pentru itm calarasi

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 10 – 14 octombrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.350.400 de lei, adică 300.088 de euro. Au fost depistate 114 persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 964.900 de lei din care 580.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 5 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionati 382 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 385.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 48 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 903 de angajatori în domeniu.

 ”Derulăm la nivel national o serie de seminarii si întâlniri sub semnul Săptămânii Europene dedicate securitătii si sănătătii în muncă. Eforturile noastre sunt orientate în sensul promovării îmbătrânirii sănătoase si a muncii durabile. Ceea ce ne dorim este ca angajaţii să poată ieşi la pensie sănătoşi şi integri. Ne propunem prin actiunile noastre să conştientizăm angajatorii că este important să asigure condiţii de muncă sigure şi sănătoase pentru angajatii de orice vârstă si că este mai profitabil să investeşti în siguranţa locului de muncă decât să suporţi pierderile cauzate de accidentele de muncă. Conditiile de muncă sigure si sănătoase pe toată durata vietii profesionale sunt benefice pentru lucrători, întreprinderi si societate în ansamblu.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

I.T.M. CĂLĂRAŞI

 In saptamana 10 – 14 octombrie 2016, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert, agricultura, constructii, transporturi.

Rezultatul controalelor:

– relatii de munca–  a verificat un număr de 31 angajatori, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, din care 1 amendă în valoare de 6.000 lei şi 2 avertismente. Au fost dispuse 34 de măsuri.

– securitate si sanatate in munca – s-au efectuat 33 controale, 30 angajatori au fost sanctionati ,s-au aplicat 45 avertismente si o amenda in valoare de  2000 lei –

Razvan Ilie MESESEANU- Inspector Sef.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page