Comunicate de presă — octombrie 27, 2016 at 11:48

Inspectia Muncii a aplicat amenzi în valoare de 270.000 de euro si a depistat peste o mie de persoane care munceau la negru în cinci zile

by

Imagini pentru amenzi itm

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 17 – 21 octombrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.211.700 de lei, adică 270.000 de euro. Au fost depistate 1.040 de persoane care lucrau la negru.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 972.000 de lei din care 710.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sanctionati 352 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 239.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 80 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Au fost sanctionati 831 de angajatori în domeniu.

 ”Depistarea a peste o mie de persoane care munceau fără forme legale, într-o săptămână de controale, din care 951 într-un singur judet,  reprezintă un semnal pentru inspectori că, munca la negru este un obicei de care unii angajatori scapă greu. Dacă în anumite inspectii am ales întâi varianta controlului preventiv, cu avertismente si consiliere a angajatorilor, pentru munca fără forme legale sau ocoliri ale legii prin mascarea unui program de lucru prelungit în unul de o oră sau două, toleranta este zero si sanctiunile pe măsură. Amenzi contraventionale sau dosare penale vor fi variantele de luptă permanentă cu fenomenul numit popular muncă la negru.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

I.T.M. CĂLĂRAŞI

In saptamana 17 – 21 octombrie 2016, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert, agricultura, constructii, transporturi, confectii, alte domenii de activitate.

Rezultatul controalelor:

– relatii de munca–  a verificat un număr de 22 angajatori, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, din care 1 amendă în valoare de 1.500 lei şi 6 avertismente. Au fost dispuse 37 de măsuri.

– securitate si sanatate in munca – s-au efectuat 22 controale, 19 angajatori au fost sanctionati, si s-au aplicat 48 de avertismente –

Razvan Ilie MESESEANU- Inspector Sef

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page