Fashion - Tendinţe, Lifestyle — ianuarie 14, 2014 at 14:24

Îngrijirea unghiilor

by

Se consideră că aspectul unghiilor spune multe despre starea organismului. Deși, puține femei se pot lăuda cu unghii frumoase de la natură. Manichiura creață la salon poate ascunde multe defecte, dar trebuie și femeile să facă ceva util pentru unghii.

unghii

Îngrijirea unghiilor: manichiura

Manichiura făcută competent – un punct important în îngrijirea mâinilor. În salon manichiura este făcută de un expert. Dar cum de îngrijit unghiile la domiciliu? Adesea, manichiura la domiciliu duce la stratificarea și fragilitatea unghiei.

Există câteva reguli de bază în această procedură. Una din ele este renunțarea la pila din metal. Aceasta traumatizează și strică unghiile.

Tine-ți minte: trebuie de adus unghiile la lungimea dorită apoi se fac băițe. În timp ce se lucrează cu pila, unghiile trebuie să fie uscate și se pilesc doar într-o singură direcție. Pentru a înlătura cuticula, trebuie mai întâi înmuiată cu produse speciale, apoi se împinge cu o baghetă specială.

Pentru îngrijirea unghiilor în condiții de domiciliu, trebuie de ales oja de calitate. Dacă se folosesc culori închise, se aplică inițial stratul de bază, care previne îngălbenirea unghiilor.

Îngrijirea unghiilor: alimentație adecvată

Nu fiecare femeie are unghii tari și sănătoase. De obicei, sunt o serie de factori care duc la ruperea și stratificarea lor. Cel mai frecvent acest lucru indică un deficit de calciu în organism. Prin urmare zilnic e necesar un aport de calciu și vitamina A.

Unghiile uscate și fragile – o consecință a unui deficit de vitamina E, magneziu, iod. De diversificat alimentația cu ficat de găină, pește, fructe și legume proaspete, ouă, brânză.

Îngrijirea unghiilor: băițe

În timpul săptămânii se pot face băițe cu ulei de măsline în care se adaugă suc de lămâie. Deoarece lămâia albește unghiile, ea se împarte în două jumătăți și se introduc vârfurile degetelor în aceste jumătăți. La fel, se masează unghia și pielea din jurul ei cu ulei de măsline încălzit.

Sursa:sanatatea.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page