Dezvoltare personală, Lifestyle — noiembrie 8, 2016 at 15:41

Influențăm Universul cu fiecare cuvânt rostit

by

Convingerile nu sunt altceva decât tipare mentale obișnuite pe care le-am învățat când eram copii. Multe dintre ele ne sunt utile, dar altele ne pot limita capacitatea de a crea lucrurile pe care ni le dorim cu adevărat. Este posibil ca ceea ce ne dorim să nu se suprapună cu ceea ce credem că merităm. De aceea, este foarte important să fim atenți la ceea ce gândim, pentru a elimina convingerile care atrag în viața noastră experiențe pe care nu ni le dorim.

Vechea zicală „Suntem ceea ce gândim” pare să confirme faptul că viața noastră depinde foarte mult de gândurile pe care le păstram și pe care le ascultăm. Depinde de acea voce pe care o auzim și cu care ne sfătuim. La un nivel mult mai profund de înțelegere a acestui proces (gând – acțiune) este simpla privire de ansamblu asupra acțiunilor noastre zilnice cele mai comune, cum ar fi motricitatea membrelor.

Totuși, pentru ca intențiile noastre să se manifeste trebuie să traducem gândurile în cuvinte. Din acest motiv este foarte important ce cuvinte rostim și să le alegem doar pe cele care sunt înspre binele nostru suprem, sau spre binele comun.

limbaj-afirmatie-pozitiva-act-si-politon-blog

Afirmațiile pozitive ne ajută să ne reconfigurăm mintea și ne purifică gândurile. Sunt studii care au arătat că afirmațiile pozitive chiar restructurează dinamica creierului nostru, având efecte benefice asupra vieții noastre.

Pe un alt plan, se pare că noi suntem cei care influențăm Universul cu fiecare cuvânt rostit. Dacă îi indicăm dorințele noastre, atunci el ne va răspunde cu siguranță. De asemenea, se cunoaște faptul că fiecare sunet are o anumită vibrație, definită de o anumită frecvență. Astfel, s-a demonstrat că de fiecare dată când rostim un sunet noi emitem de fapt o undă sonoră în Univers, în tot ceea ce ne înconjoară. Acel val de sunet străpunge aerul și devine real, prin urmare există în lumea noastră, intangibil și invizibil (precum gândul).

Pentru a fi eficiente, afirmațiile trebuie să fie construite folosind următoarele 9 instrucțiuni:

1. Începeți prin a spune „Eu sunt”.

sentiment-afirmatie-pozitiva-act-si-politon-blog

Cuvintele eu sunt reprezintă cele mai puternice cuvinte ale limbii. Subconștientul preia orice frază care începe cu eu sunt și o interpretează ca pe o comandă – o directivă pentru a o face să se împlinească.

2. Folosiți timpul prezent.

peisaj-padure-act-si-politon

Descrieți ce vă doriți de parcă ați avea deja acel lucru, de parcă s-ar fi îndeplinit deja.

3. Declarați la modul pozitiv.

Afirmați ce vreți, nu ceea ce nu vreți. Declarați-vă afirmațiile la modul pozitiv. Subconștientul nu aude cuvântul nu. Aceasta înseamnă că declarația „nu trânti ușa” se aude ca „trântește ușa.” Subconștientul gândește în imagini, iar cuvintele „nu trânti ușa” evocă imaginea unei uși trântite. Propoziția „Eu nu mai sunt speriat de zbor” evocă o imagine a fricii de zbor, în timp ce propoziția „Eu sunt bucuros de emoția zborului” evocă o imagine a bucuriei.

Greșit: Eu nu mai sunt speriat de zbor.

Corect: Eu sunt bucuros de emoția zborului.

4. Afirmația trebuie să fie scurtă.

Gândiți-vă la afirmația dumneavoastră ca la un spot publicitar. Acționați ca și cum fiecare cuvânt ar valora 10000 de Ron. Trebuie să fie suficient de scurtă și memorabilă pentru a fi reținută ușor.

5. Faceți-o specifică. Afirmațiile vagi produc rezultate vagi.

Greșit: Eu sunt la volanul noii mele mașini sport de culoare roșie.

Corect: Eu sunt la volanul noului meu Porsche 911 Carrera.

6. Includeți un cuvânt de întărire. Verbul/cuvântul de acțiune adaugă putere efectului prin evocarea unei imagini a ceea ce faceți chiar acum.

Greșit: Mă exprim deschis și cu onestitate.

Corect: Eu sunt convins că mă exprim deschis și cu onestitate.

7. Includeți cel puțin o emoție dinamică sau un cuvânt pentru sentimente.

sentimente-act-si-politon-blog

Includeți starea emoțională pe care ați avea-o dacă ați fi atins deja obiectivul. Unele dintre cele mai folosite cuvinte sunt mă bucur, cu veselie, cu fericire, sărbătorind, cu mândrie, cu calm, cu pace, încântat, entuziast, cu iubire, sigur, cu seninătate și triumfător.

Greșit: Eu sunt la greutatea perfectă pentru corpul meu, de 80 de kilograme.

Corect: Eu sunt agil și în formă la 80 de kilograme!

Observați că ultima afirmație are în ea o nuanță de spot publicitar. Subconștientului îi plac ritmul și rimele. De aceea suntem capabili să reținem cu ușurință lucruri care rimează.

8. Faceți afirmații pentru sinele dumneavoastră, nu pentru alții.

alegere-afirmatie-act-si-politon-blog

Când vă construiți afirmațiile, faceți-le să descrie comportamentul dumneavoastră, nu comportamentul altora.

Greșit: Eu sunt cu ochii pe Andrei când își face curat în cameră.

Corect: Eu sunt eficace în a-i comunica lui Andrei nevoile și dorințele mele.

9. Adăugați sintagma sau ceva mai bun. Când afirmați că obțineți o situație anume (slujbă, oportunitate, vacanță), obiecte materiale (casă, mașină, barcă) sau relație (soț, soție, copil), adăugați întotdeauna o sintagmă asemănătoare cu sau ceva (cineva) mai bun. Câteodată, criteriile pentru ceea ce ne dorim vin din ego sau dintr-o experiență limitată. Câteodată, există ceva sau cineva mai bun disponibil pentru noi, așa că lăsați afirmația dumneavoastră să includă această frază atunci când este potrivită.

Exemplu: Eu sunt bucuros să trăiesc în superba mea vilă de pe plajă, situată pe coasta Ka’anapali în Maui sau undeva mai bine.


Acest articol a fost scris pe baza datelor și informațiilor din cartea „Principiile succesului. Cum să ajungi de unde ești acolo unde vrei să fii” scrisă de Jack Canfield

 

 

 

actsipoliton.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page