Familie, Lifestyle — februarie 8, 2017 at 17:45

Influența Culorilor, Muzicii si a Vibrațiilor în viața noastră

by

Totul in jurul nostru este vibratie. Exista o teorie simpla, enuntata de Bernard Jensen in cartea ”Culorile, muzica si vibratiile”, care are la baza credinta ca totul in viata si in natura provine din vibratie: lumina, culoare, sunet, caldura, muzica, valurile oceanelor si virfurile muntilor.

culoriSchitand rezultatul a jumatate de secol de cercetari si observatii, autorul acestei carti ne incinta cu o supraabundenta de dovezi, dar de asemenea ne arata cum poate fi aceasta intelepciune pe care ne arata ca poate fi folosita pentru a ne da bucuria de a trai si pentru a ne face sa evitam multe din incercari.

Influenta sunetelor asupra oamenilor si animalelor

Aceasta influenta a vibratiilor incepe inca inainte de a ne naste. Conform experimentelor intreprinse de Bernard Jensen, fatul nu se simte bine atunci cand in preajma lui se asculta rock and roll. Acest gen de muzica il face sa fie nelinistit, iar bataile inimii i se accelereaza. Ascultarea muzicii clasice sau chiar a melodiilor lente obisnuite are un efect linistitor asupra fatului, dar daca se revine la audierea muzicii dinainte copilul va incepe din nou sa fie agitat.

Unii adulti pretind ca le place fenomenul de invadare fonica, dar acesta a fost pus de multe ori in legatura cu incidenta mare a batailor neregulate ale inimii (se spune ca de 60 la suta) in randul DJ-ilor care difuzeaza aceasta muzica.

Foarte multi se intreaba daca zgomotul care domneste in jurul aeroporturilor are un impact negativ asupra oamenilor aflati in vecinatate. Dupa studii indelungate, s-a ajuns la concluzia ca persoanele care locuiesc in zone din apropierea aeroporturilor prezinta mult mai multe probleme fizice si psihice decat cele care isi au resedinta intr-o zona fara poluare fonica.

Chiar si animalele sint afectate de diferite tipuri de muzica.

Oameni de stiinta au efectuat un experiment prin care au pus un difuzor sub apa. Pestii fugeau atunci cind auzea rock and roll, iar cind muzica era una lenta, atunci se apropiau incet si ramineau in preajma.

Muzica si efectele sale terapeutice

Un cercetator italian a demonstrat rezultatele terapeutice pe care le poate avea muzica unor celebri compozitori. De exemplu, muzica lui Mozart poate alina durerile reumatice, cea a lui Schubert este buna pentru cei care sufera de insomnie, compozitiile lui Handel sint eficiente atunci cand avem probleme emotionale, cele ale lui Bach sint bune impotriva indigestiei, iar ascultarea celebrului imn Amazing Grace a dus la nenumarate vindecari uimitoare.

Conform altui cercetator, ascultarea unei muzici zgomotoase inainte de masa face secretiile aparatului digestiv sa fie eliberate mai greu si influenteaza creierul pentru ca persoana respectiva sa faca mai usor fata unui regim alimentar sever.

Dar nu se recomanda ascultarea acestui gen de muzica atunci cand suntem la volan deoarece poate duce la un temperament agresiv, marind astfel riscul producerii de accidente.

culori1Culorile stimuleaza adoptarea unui anume comportament

Culorile au si ele influente specifice si stimuleaza diferite tipuri de experiente de viata.

Rosul 

De exemplu, rosul energizeaza – sfecla rosie si varza rosie sunt considerate legume tonifiante. De asemenea, aceasta culoare duce la cresterea tensiunii arteriale. Daca oamenii sunt pusi sa munceasca intr-o camera zugravita in rosu, la inceput puterea lor de munca pare sa creasca, dar dupa un timp devin irascibili, iar randamentul lor scade. De asemenea, masinile rosii sint cele mai predispuse la accidente. Dar, in acelasi timp, daca doresti sa iti fie cald la picioare in perioada de iarna se recomanda purtarea sosetelor de culoare rosie.

Portocaliul si galbenul 

Multi horticultori celebri considera ca lumina portocalie accelereaza cresterea plantelor. Din punct de vedere mental, stimuleaza ambitia si creativitatea. Expunerea timp indelungat la aceasta culoare poate produce neliniste, nervozitate, poate da frau liber orgoliului. In ceea ce priveste galbenul, oamenii din popor i-au gasit echivalentul potrivit – lasitatea. De asemenea, aceasta culoare scoate la iveala si alte aspecte negative, cum ar fi ideile preconcepute sau lenea.

Dintre aspectele pozitive, culoarea galbena aduce bucurie, intelepciune, intuitie, creativitate, spiritualitate. Din punct de vedere gastronomic si al efectelor acestei culori asupra sanatatii, produsele galbene, cum ar fi bananele si dovleacul, sunt considerate laxative naturale.

Verdele 

Verdele reprezinta vindecarea, linistea si pacea sufleteasca si, de asemenea, este foarte util copiilor carora incep sa le dea dintii. Aspectul negativ al acestei culori este faptul ca da tendinta spre materialism. Dar, in acelasi timp, este culoarea revenirii la viata si a primaverii. Cel mai mare merit il are astfel clorofila, pigmentul verde al plantelor care capteaza razele solare, care a fost numita de multi cel mai puternic reintineritor. 

Albastrul 

Albastrul, culoarea cerului, sugereaza si influenteaza implinirea a ceea ce ne propunem. Este linistitor si poate face sa scada tensiunea arteriala. Se considera ca vesmantul albastru al cerului este cel care ne protejeaza de fapt de razele solare nocive. Impreuna cu verdele, poate stimula foarte puternic creativitatea. Desigur, expunerea timp indelungat la aceasta culoare poate induce starea de tristete, de melancolie.

Violetul 

Violetul reprezinta faptul ca toxinele care provoaca batrinetea sint distruse si sunt inlocuite cu noi tesuturi. Asociat cu planeta Saturn si cu ziua de sambata, violetul reprezinta inalta spiritualitate. Contele de Saint Germain utiliza aceasta culoare pentru vindecarea unor boli, Wagner si-a compus cele mai mari opere in camere decorate cu draperii din catifea violet. Aceasta culoare are cea mai rapida vibratie dintre toate cele sapte culori ale curcubeului si, de asemenea, se estompeaza la fel de repede. 

Albul, negrul si maroniul 

Lumina alba, vibratia constiintei lui Hristos, contine toate culorile amestecate intr-o singura unitate.

Negrul este opus albului si reprezinta culoarea mortii. Faptele cele mai grave sunt produse de obicei sub acoperirea culorii negre care domneste noaptea. Oamenii sunt sfatuiti sa nu imbrace haine negre, mai ales daca locuiesc la tropice.

Maroniul reprezinta culoarea mamei-Terra. Aspectul sau negativ este faptul ca provoaca repulsie, de aceea nu se recomanda sa purtam haine maronii sau gri, o alta culoare care nu atrage.

Sursa: esoterism.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page